Nicolae Manea: "Viitorul Rapidului depinde de ziua de 14 februarie!" Ce a spus despre venirea lui Nicu Gheară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Moldovan, Nicolae Manea şi Lucian Ionescu
Viorel Moldovan, Nicolae Manea şi Lucian Ionescu

Preşedintele Nicolae Manea a acordat un interviu în exclusivitate pentru pagina oficială a Rapidului în care vorbeşte despre insolvenţă, faliment, revenire, antrenor, postul de bâldâbâcar, jucători şi publicul din Giuleşti.

Preşedintele Nicolae Manea a acordat un interviu în exclusivitate pentru pagina oficială a Rapidului în care vorbeşte despre insolvenţă, faliment, revenire, antrenor, postul de bâldâbâcar, jucători şi publicul din Giuleşti.

Care este situaţia reală a clubului în acest moment?
Trebuie să privim adevărul în faţă şi să nu ne păcălim singuri. Situaţia nu este deloc bună şi în momentul acesta încă plutim în incertitudine. Investitorii cu care ne aflăm în discuţii au devenit destul de sceptici. Nu trebuie să înţelegeţi greşit, n-au anunţat că se retrag. Încă studiază actele. E firesc să o facă, nu te poţi arunca în necunoscut când vorbim de sume cifrate la milioane!
Există şanse viabile de redresare, de ieşire din situaţia asta negativă prelungită?
Se pare că am devenit efectiv dependenţi de data de 14 februarie. Oamenii se tem şi pe bună dreptate. Se tem nu neapărat de banii pe care i-ar putea pierde şi nu sunt deloc puţini. Le este frică să îşi asocieze numele acum cu un club care în data de 14 februarie ar putea fi declarat falimentar. Indiferent de ce decizie se va da la judecată, trebuie să se termine odată! Există firme care susţin că o vor lua cu noi de la capăt, chiar dacă suntem trimişi în liga a patra. Din fericire, Rapid rămâne un brand care atrage, indiferent de divizie! Dar, să treacă acea dată fatidică.
Care a fost cel mai greu moment trăit la Rapid?
 Prefer să încep cu momentele bune care au fost destul de puţine, deşi am stat o viaţă în Giuleşti. Ca jucător am ridicat Cupa României deasupra capului, iar ca secund al lui Mircea Lucescu am adus titlul de campioană în Grant. Nu-i foarte mult, dar nici puţin. În schimb, după încheierea activităţii de jucător, exceptând anul acela cu câştigarea campionatului, am revenit numai în momente grele. Aşa mi-a fost scris. Nu pot rezista departe de Rapid când văd că suferă. Aici sunt acasă. Nu am venit pentru bani, nu am un contract şi nici nu sunt angajatul clubului. Mai mult, am renunţat la contractul de un an şi jumătate pe care îl aveam la Braşov. Vreau să ajut! Şi m-am bucurat când am găsit aici câteva persoane care au aceeaşi filosofie cu a mea. Se zbat, se chinuie pentru ca imaginea Rapidului să existe şi în fiecare dimineaţă o iau de la capăt pentru simplul fapt că sunt rapidişti. Cu astfel de oameni, Rapid n-are cum să moară!
Cu lotul actual, Rapid ar face faţă rigorilor din Liga I?
Asta este o întrebare de pus antrenorului. Şi pentru că a venit vorba de antrenor este admirabil ce a reuşit Viorel Moldovan cu acest grup. Îl cunoşteam ca un jucător de excepţie, nu îl ştiam şi atât de priceput în antrenorat. Practic el a trecut un examen la Rapid în condiţiile actuale. Din ce am văzut de la distanţă, Rapid dispune de un lot bun, dar foarte numeros. Chiar am discutat cu câţiva jucători de care ne vom despărţi în această iarnă, pentru că asta este viaţa în fotbal. Sigur, pentru Liga I vor trebui întăriri, acolo altele sunt pretenţiile. Dar, să ajungem acolo.
În cercurile rapidiste circulă zvonul că, undeva în umbră ar fi Nicu Gheară.
Este bine că putem clarifica aceste lucruri. Întoarcerea mea la Rapid nu are absolut nicio legătură cu Nicu Gheară. Noi suntem prieteni încă din vremea în care eram fotbalişti. A devenit naşul de cununie al fiului meu mai mic, deci suntem şi neamuri. Dar, atât! Nicu şi întreaga sa familie sunt rapidişti, iubesc Rapidul, dar nu şi-au manifestat vreodată intenţia de a se implica în vreun fel în destinele echipei. Nicu are viaţa sa acolo unde se află şi îi este foarte bine.
Chiar are nevoie preşedintele Nae Manea de asistentă personală?
Câtă tevatură s-a făcut cu această confuzie. Nae Manea n-are nevoie de nicio secretară. Mai degrabă de un bâldâbâcar, adică de unul care să stea pe malul lacului, să arunce cu pietre în apă şi să asculte cum fac bâldâbâc! Lăsând gluma, acel anunţ a fost lansat de către preşedintele consiliului de administraţie al Rapidului, adică de Adrian Zamfir.

Din acest interviu nu poate lipsi publicul giuleştean, un public cu adevărat aparte...
Pentru mine această întoarcere acasă este şi o întoarcere în timp. Pentru că regăsesc în tribune acelaşi public cald care îl aveam şi când eram jucător. Au fost foarte multe meciuri în care publicul ne-a făcut să revenim şi ne-a împins spre victorie. Sunt ataşat de suporteri, iar ei mă cunosc şi ştiu că nu sunt un tip fals. Suporterii aceştia minunaţi îşi iubesc echipa necondiţionat. În plus, Rapid are un public cunoscător de fotbal. De aceea, echipa este deseori aplaudată şi când pierde. Galeria apreciază munca şi dăruirea, chiar dacă ai pierdut. Dar ferească Dumnezeu să fii indolent, atunci nu mai ai decât calea şinelor de tren. Şi cu un astfel de public, Rapid va supravieţui indiferent de condiţii şi de vremurile care vin! 

Interviul a fost realizat de Lucian Ionescu pentru pagina oficială de facebook a Rapidului: Fotbal Club Rapid Bucureşti

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite