Nicolas Popescu caută gloria tatălui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băiatul lui Gică Popescu  ascultă sfaturile antrenorului
Băiatul lui Gică Popescu ascultă sfaturile antrenorului

Fiul lui Gică Popescu, în vârstă de numai 8 ani, e vârf de atac la grupa de copii a Şcolii „ProLuceafărul“ şi e socotit unul dintre cei mai promiţători puşti. Băiatul fostului căpitan de la Barcelona joacă de aproape doi ani la filiala din Bucureşti a clubului Viitorul Constanţa, patronat de unchiul Gică Hagi.

Baza sportivă la care puştiul merge la antrenamente este situată lângă „Arena Naţională", în apropierea Federaţiei Române de Fotbal, iar echipa grupei sale de vârstă e înscrisă în Campionatul Municipiului Bucureşti. Meciurile se desfăşoară pe suprafeţe sintetice, cele mai multe pe terenurile din Parcul Tineretului.

Loveşte mingea cu ambele picioare

În weekend, Popescu jr a fost titular la ProLuceafărul, în partida cu Phoenix. A venit la meci cu 2-3 minute înainte de primul fluier, echipat direct de joc, dar cu o bluză de trening a clubului pe deasupra tricoului. „Am plecat târziu de-acasă. De-asta am ajuns abia acum", le-a explicat socrul lui Gică Popescu celorlalţi părinţi de copii-fotbalişti. Nico, aşa cum e strigat de colegi, a purtat numărul nouă pe tricou şi a jucat vârf împins, stând mereu în coasta apărării adverse. Deşi poate fi acuzat că stă numai la „pomană", când mingea ajungea la el, se vedea că ştie ce să facă cu ea.

Nicolas Popescu (nr. 9), înconjurat de trei adversari 



Spre deosebire de tatăl său, care s-a remarcat prin calităţi atletice, lui Nicolas îi place să ţină mingea. Ştie şi cu stângul, şi cu dreptul şi driblează bine. Postul de atacant nu şi l-a ales el, ci chiar Gică Popescu. "Tată, du-te în faţă, la gol, că acolo se fac banii. Ca fundaş nu câştigi mare lucru", i-a spus "Baciul" puştiului atunci când l-a dus la fotbal. Popescu ajunge rar la meciurile lui, unde antrenor din tribună îi este tatăl mamei sale. "Nu sta în spatele omului! Aleargă, pasează acum, nu te grăbi acolo!", îi strigă acesta de pe margine.

Are veleităţi de golgheter

Popescu cel mic nu se comporta ca un star, dar se observa cum coechipierii îl respectă. A fost lăsat să bată fazele fixe şi rar a ieşit de pe teren pe parcursul celor două reprize a câte 30 de minute, cât a durat meciul. Victoria echipei sale, scor 7-0, i s-a datorat şi lui, Nicolas marcând două goluri şi fiind felicitat la final inclusiv de părinţii celorlalţi puşti. „Bravo, Nico", i-au spus aceştia admirativ, unii dintre ei trecându-şi mâinile prin părul blond al fiului lui Gică Popescu. După meci, puştiul n-a mai rămas pe teren nici măcar un minut. Bunicul său i-a tras bluza de trening peste el, i-a dat să bea să bea un energizant, după care a plecat „glonţ" către BMW-ul, seria 3, cu care venise.

Echipament de la Messi

Nicolas Popescu e mare fan al echipei FC Barcelona, unde tatăl său a activat între 1995 şi 1997. Ştiind asta, fostul internaţional i-a făcut rost de un echipament de-al lui Messi, chiar cu semnătura acestuia pe tricou. Puştiul are şi o păpuşă cu însemnele Barcelonei, de care nu se desparte nici când doarme.

Nicolas Popescu (nr. 9), înconjurat de trei adversari

Copiii de la ProLuceafărul se bucură pentru victorie



Vărul Ianis e deja vedetă

Dacă Nico este totuşi la început cu fotbalul, vărul său primar, Ianis Hagi, calcă apăsat pe urmele tatălui său. La 12 ani, puştiul, legitimat la Academia „Gheorghe Hagi" se pregăteşte în timpul săptămânii la Bucureşti, iar în weekend joacă la Constanţa. Ianis a debutat deja şi la echipa naţională, specialiştii spunând despre el că e unul dintre cei mai promiţători tineri fotbalişti din România.

Copiii de la ProLuceafărul se bucură pentru victorie
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite