Nicolae Vieru, legendarul preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, a murit după o lungă suferinţă

Nicolae Vieru, legendarul preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, a murit după o lungă suferinţă

Nicolae Vieru, alături de Nadia Comăneci

Nicolae Vieru, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, dar şi fost vicepreşedinte al forului internaţional, a murit, vineri, după o îndelungată suferinţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nicolae Vieru (84 de ani) a fost bolnav de cancer de prostată de aproximativ şase ani şi a fost sub tratament, iar vineri a decedat într-un spital din Bucureşti. ”Un om deosebit, îţi vom duce dorul, dragă Nicolae Vieru. Dumnezeu să-l odihnească”, a scris într-un mesaj după aflarea veştii Nadia Comăneci.

Nicolae Vieru s-a născut la 21 aprilie 1932, la Buhuşi (judeţul Bacău). A practicat gimnastica, iar în 1947 a ocupat primul loc la CN Şcolar, pentru ca în 1953 să obţină prima poziţie la Campionatele Naţionale Universitare. A continuat cu meseria de profesor de sport, iar apoi a fost antrenor la CSŞ Triumf Bucureşti, dar şi la lotul naţional masculin. În 1965-1966 a ocupat funcţia de antrenor federal la gimnastică masculină, iar în perioada 1967-1983 a fost secretar general al FR Gimnastică, după care între 1987-2005 a ocupat funcţia de preşedinte al forului naţional. De asemenea, între anii 1976-2008 a fost şi vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică şi membru în Comitetul Executiv al forului (câte 4 mandate). Din 2006 a fost preşedinte de onoare al FRG şi din 2008, vicepreşedinte de onoare al FIG.

Nicolae Vieru a fost şi antrenor emerit, arbitru internaţional, conferenţiar universitar, iar în cariera sa a participat la 11 ediţii ale Jocurilor Olimpice, având şi 33 de prezenţe la Campionatele Mondiale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: