Nicolae Vieru, legendarul preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, a murit după o lungă suferinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Vieru, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, dar şi fost vicepreşedinte al forului internaţional, a murit, vineri, după o îndelungată suferinţă.

Nicolae Vieru (84 de ani) a fost bolnav de cancer de prostată de aproximativ şase ani şi a fost sub tratament, iar vineri a decedat într-un spital din Bucureşti. ”Un om deosebit, îţi vom duce dorul, dragă Nicolae Vieru. Dumnezeu să-l odihnească”, a scris într-un mesaj după aflarea veştii Nadia Comăneci.

Nicolae Vieru s-a născut la 21 aprilie 1932, la Buhuşi (judeţul Bacău). A practicat gimnastica, iar în 1947 a ocupat primul loc la CN Şcolar, pentru ca în 1953 să obţină prima poziţie la Campionatele Naţionale Universitare. A continuat cu meseria de profesor de sport, iar apoi a fost antrenor la CSŞ Triumf Bucureşti, dar şi la lotul naţional masculin. În 1965-1966 a ocupat funcţia de antrenor federal la gimnastică masculină, iar în perioada 1967-1983 a fost secretar general al FR Gimnastică, după care între 1987-2005 a ocupat funcţia de preşedinte al forului naţional. De asemenea, între anii 1976-2008 a fost şi vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică şi membru în Comitetul Executiv al forului (câte 4 mandate). Din 2006 a fost preşedinte de onoare al FRG şi din 2008, vicepreşedinte de onoare al FIG.

Nicolae Vieru a fost şi antrenor emerit, arbitru internaţional, conferenţiar universitar, iar în cariera sa a participat la 11 ediţii ale Jocurilor Olimpice, având şi 33 de prezenţe la Campionatele Mondiale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite