Nicolae Bănicioiu: „Antrenorii vor avea indemnizaţii de până la 7.200 de lei lunar, neimpozabili“. Program de relansare a gimnasticii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Bănicioiu FOTO Adevărul
Nicolae Bănicioiu FOTO Adevărul

Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, şi Carmen Tocală, secretar de stat în MTS, au susţinut duminică o conferinţă de presă.

Principala temă abordată a făcut referire la motivarea financiară a sportivilor şi a antrenorilor aflaţi în activitate, pentru a stopa retragerile premature, în scopul încasării rentei viagere. 

Nicolae Bănicioiu: Una dintre măsurile care ne bucură foarte mult este faptul că am rezolvat o problemă: până acum, nu puteam plăti antrenorii şi sportivii de performanţă. Nu încurajam decât rezultatele trecute, nu şi pe cei care sunt în activitate. Acum, antrenorii vor avea indemnizaţii de până la 7.200 de lei lunar neimpozabili. Sportivii de înaltă performanţă primesc 100 de lei lunar, iar sportivii de performanţă 900 de lei. 

Astfel, un antrenor care face performanţă poate câştiga mai mult decât prim-ministrul. Sportivii şi antrenorii care merită răsplătiţi financiar vor fi stabiliţi de federaţii.

    

Totodată, suntem mândri să spunem că, pentru prima dată, a putut fi premiată calificarea la un Campionat Mondial, cel de handbal.

Marea problemă a sportului românesc, menţionată frecvent, e lipsa tinerilor care vin spre sportul de performanţă, astfel încât finanţăm programe pentu a atrage tinerii.

Vrem să rezolvăm şi situaţia de la patinoarul Flamaropol, care a fost una dintre problemele de „suflet“ cu care ne-am confruntat. Patinoarul a ajuns într-o stare deplorabilă. Acum se efectuează un studiu de piaţă pentru un nou patinoar, cu termen de finiş sfârşitul lui 2015.

O altă veste bună e că Guvernul s-a angajat să sprijine financiar construcţia pentru Sala Polivalentă.

Împreună cu Bellu si Bitang am semnat un parteneriat pentru a demara anul viitor programul de relansare a gimnasticii feminine româneşti.
Pentru 2013 am acordat indemnizaţii de merit şi pentru gloriile Stelei din '86, Duckadam şi Majearu.

Carmen Tocală: Sportivii sunt între salariaţi şi voluntari, fără raport de muncă. Trebuie să reglementăm acest lucru“.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite