Nicio surpriză-n Otopeni. Echipa României, medalie de aur la 4x100 m, la Campionatul European de Juniori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Popovici
David Popovici

David Popovici e de departe star-ul Campionatelor Europene de Juniori, lângă Bucureşti alunecă în apă perfect, ca un adevărat dublu-campion mondial de seniori

David Popovici de la Campionatul Mondial de Seniori este acelaşi cu David Popovici de la Campionatul European de Juniori. Are poftă de înot, de bazin, de competiţie, simte fiecare moleculă de apă şi o face să se dea din faţa sa cu uşurinţă.

La Otopeni, la Europenele de Juniori care au loc până pe 10 iulie, ultima lui competiţie la această categorie de vârstă, Popovici oferă ceea ce a promis, vrea să transforme evenimentul de lângă Bucureşti într-unul memorabil. „De abia aştept să concurez, vreau ca tribuna să fie cât mai gălăgioasă, să ne facă pe noi sportivii să ne simţim cu adevărat speciali. Mi-am propus să mă distrez şi să mă bucur de atmosferă”, spunea Popovici înainte de startul competiţiei.

David Popovici este campionul european de juniori pe 50 de metri, 100 de metri şi 200 de metri liber, având şi o medalie de argint cu ştafeta de 4x100m liber, toate titlurile fiind câştigate anul trecut la Roma. Şi ştie că trebuie să repete performanţele şi, de ce nu, chiar să le şi îmbunătăţească.

În prima cursă, calificările de la 200 m liber, nu a avut adversar, calificându-se pentru semifinale cu cel mai bun timp din serii, 1 minut, 48 de secunde şi 75 de sutimi, iar în penultimul act a terminat al doilea, cu timpul de 1:47.93, după italianul Lorenzo Galossi.

A înotat şi în echipa masculină care s-a calificat în finala probei de 4x100 m lber, ştafeta din care au mai făcut parte şi Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu, terminând seriile în 3 minute, 19 secunde şi 56 de sutimi. Ultimul act a fost electrizant, România a câştigat aurul, terminând cele 8 lungimi de bazin în 3:18.93!

Pe lângă Popovici, România mai este reprezentată la Campionatul European de Juniori şi de alţi 25 de sportivi şi sportive, 12 la feminin şi 13 la masculin.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite