Neymar, tot mai aproape de a-şi îndeplini visul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
The Sun | Neymar se bucură după un gol marcat în tricoul lui Santos
The Sun | Neymar se bucură după un gol marcat în tricoul lui Santos

Atacantul brazilian al lui Santos, Neymar, are mari şanse să semneze cât de curând cu FC Barcelona, echipă care îl doreşte neapărat pe fotbalist. Oficialii grupării catalane se aşteaptă ca Neymar să semneze o înţelegere, chiar dacă mai are încă un an de contract cu Santos.

Preţul pe care Barcelona ar trebui să-l plătească pentru Neymar nu a fost încă fixat, dar se ştie deja unde vor ajunge banii încasaţi în contul transferului atacantului: 55% va primi Santos, 5% impresarul jucătorului Tercera Estrella, iar restul de 40% vor ajunge în conturile grupului de investitori DIS. În plus, şi Neymar ar trebui să primească 10% din suma de trasnfer, dar relaţiile tensionate dintre DIS şi clubul Santos ar putea face ca atacantul să renunţe la cei 10% cu scopul de a-şi îndeplini visul de a juca la Barcelona.

Neymar nu se simte confortabil la Santos

În ultima perioadă, brazilianul are probleme la echipa sa de club. Dacă în urmă cu câteva luni, Neymar era considerat cel mai important jucător al lui Santos, acum atacantul este considerat vinovat pentru neînţelegerile pe care le are cu unii dintre actualii săi colegii, fiind ţinta criticilor jurnaliştilor brazilieni.

În acest context, Barcelona are mari şanse de a-l înregimenta pe Neymar. Catalanii nu grăbesc mutarea, deoarece cei care se ocupă de pregătirea echipei nu l-au luat în calcul pe brazilian pentru noul sezon. Atacantul este aşteptat în Spania abia din sezonul viitor. În repetate rânduri, Neymar a elogiat jucători ai Barcelonei, precum Messi şi Iniesta, lăsând să se înţeleagă că îşi doreşte foarte mult să fie coleg cu ei: „Messi este cel mai bun fotbalist din lume şi, dacă are spaţiu, poate face ce vrea el cu apărarea echipei adverse. Iniesta este formidabil, îmi place foarte mult”, a spus brazilianul despre viitorii săi colegi, citat de site-ul www.sport.es.

Neymar (20 de ani) a jucat pentru Santos în acest sezon 22 de meciuri, marcând 23 de goluri, în timp ce în naţionala Braziliei atacantul a evoluat în 16 meciuri, având opt reuşite în palmares. 

Vezi evoluţii spectaculoase ale lui Neymar la Santos şi în naţionala Braziliei:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite