„New York Times“ face o paralelă între excluderea României de la Eurovision şi prestaţia fetelor la turneul de la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Dacă datoriile acumulate de TVR au stricat imaginea ţării la nivel internaţional, rezultatele obţinute de Halep, Begu, Cârstea şi Ţig la o întrecere de anvergură au ajuns în cele mai importante publicaţii din lume.

Patru din cele opt jucătoare ajunse, în sferturi, la Madrid, sunt românce, ele urmând să joace, astăzi, după un program pe care „Adevărul“ vi l-a oferit aici.

Parcursul fantastic al româncelor, în Spania, la un turneu patronat de Ion Ţiriac, a fost remarcat de Ben Rothenberg, jurnalist la „New York Times“.

„România îşi revine foarte frumos, după eliminarea ei de la Eurovision, prin turneul de la Madrid. Cu siguranţă, Ţiriac e încântat“, a scris Rothenberg. 

„România conduce la Madrid“

Site-ul oficial WTA a publicat un amplu articol despre faptul că Halep, Begu, Cârstea şi Ţig sunt, în sferturi, la Madrid. „România conduce la Madrid“ e titlul textului în care autorul analizează parcursul româncelor de până acum.

„Avem de a face cu cel mai bun rezultat pentru România la o competiţie Premier Mandatory. Dacă prezenţa Simonei Halep, în sferturi, nu e o surpriză, având în vedere că a jucat finala de la Madrid, în 2014, în schimb, liderul jucătoarelor din România e însoţită acum de Begu, de Ţig, care a venit din calificări, dar şi de Cârstea, care a primit un wild-card pentru a fi prezentă pe tabloul principal. Se pare că turneul feminin de la Bucureşti a început cu două luni mai devreme“, e un prim fragment din articolul site-ului WTA.

„Prin calificarea în sferturi, Cârstea va reveni în Top 100 mondial pentru prima dată după ianuarie 2015. Nu e rău pentru o jucătoare care, în luna noiembrie a anului trecut, ajunsese pe poziţia 248 şi juca mai mult în turnee ITF.

Cea mai neaşteptată prezenţă, în sferturi, e cea a Patriciei Ţig. Aflată pe locul 134 WTA, sportiva de 21 de ani a adunat o serie impresionantă de victorii, în această săptămână, din postură de jucătoare venită din calificări. Ea a trecut, pe rând, de Nicole Gibbs, Maria Sakari, Daria Kasatkina, Sloane Stephens şi Madison Keys, obţinând cel mai bun rezultat din cariera ei de până acum.

Înainte de această săptămână, cea mai bună performanţă obţinută de Ţig era o finală jucată, anul trecut, la Baku. Parcursul ei din calificări, la Madrid, a trimis-o, în premieră, pe tabloul principal de la un concurs Premier Mandatoy. În plus, Ţig e foarte aproape de a intra în Top 100 mondial“, a mai scris site-ul oficial WTA.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite