Nemţii ne-au bătut fără să transpire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mario Gomez a marcat o „triplă“  în poarta lui Stăncioiu
Mario Gomez a marcat o „triplă“ în poarta lui Stăncioiu

CFR Cluj a pierdut cu 4-0 în faţa unei echipe „cârpite“ a lui Bayern München. Germanii au venit la Cluj fără opt oameni de bază şi cu doar cinci rezerve pe bancă, însă probabil că puteau să aducă şi echipa a doua.

Ardelenii s-au zbătut mult în start, impulsionaţi de un public efervescent. Degeaba însă, oaspeţii au jucat cum ştiu ei mai bine, pragmatic, şi nu le-a trebuit foarte mult ca să îşi dovedească eficienţa de maşinărie tipic nemţească.

De fapt, la prima ocazie a bavarezilor, Ottl a prins un şut bun, care l-a arcuit pe Stăncioiu, însă portarul a respins exact în picioarele lui Gomez, care a punctat calm pentru 1-0.

Clujenii şi-au continuat atacurile palide, iar după ce au mai irosit o ocazie, prin De Zerbi, germanii au închis mult prea devreme conturile unui meci în care clujenii îşi puseseră atâtea speranţe. La cel de-al doilea raid spre poarta lui Stăncioiu, Mario Gomez a reuşit dubla, după ce a înscris cu capul.

În faţa unui CFR trimis la podea, nemţii nu au mai apăsat pe acceleraţie, preferând să îşi joace şansa pe contratac. Clujenii nu şi-au recăpătat suflul până la finalul primei reprize, evoluând fricos, probabil din teama de a nu încărca şi mai mult poarta lui Stăncioiu.
 
Au ieşit de pe teren în huiduieli

Cîrţu a lucrat la schimbări după pauză şi a trimis sânge proaspăt, cu Edimar şi Hora introduşi pe teren. Jocul ardelenilor a căpătat mai multă viaţă, în două minute clujenii irosind trei ocazii incredibile. De Zerbi a şutat din centrul careului exact în Van Buyten, care a scos de pe linia porţii.

Şi Culio a avut un şut de excepţie, pentru ca Piccolo să încheie şirul ratărilor cu o bară! Şi aşa cum era de aşteptat, tot nemţii au punctat mai târziu, prin acelaşi Gomez, care a reuşit hattrick-ul în Ardeal. Se ştie că atunci când germanii prind un adversar slab nu se opresc decât în final.

Aşa se face că Thomas Muller, starul bavarezilor de la Mondial, a închis tabela la un 4-0 umilitor chiar şi în faţa vicecampioanei Europei. Eşecul nu a fost digerat de spectatori, care au fluierat copios la finalul partidei, Cîrţu fiind cel mai înjurat. Cum Roma a învins în Elveţia, se pare că în cele din urmă va fi o luptă între clujeni şi Basel pentru locul trei, care duce în Liga Europa.

0-4

CFR Cluj: Stăncioiu - Panin, Piccolo, Cadu (Tony 78), Rada - Tomas Costa - Bastos (Hora 46), Dică (Edimar 46), Culio - De Zerbi, Traore. Antrenor: Sorin Cârţu.

Bayern München: Butt - Lahm, Van Buyten, Demichelis, Pranjic - Tymoshchuk, Ottl - Hamit Altintop, Kroos, Schweinsteiger (Müller 75) - Gomez. Antrenor: Louis van Gaal.

Goluri: Gomez 12, 24, 71, Müller 90

Stadionul „Dr. Constantin

Rădulescu": 14.000

Arbitru: Serge Gumienny (Belgia)

Liga Campionilor

Grupa E

FC Basel - AS Roma 2-3

Frei 69, Shakiri 83 / Menez 16, Totti 26 (pen.), Greco 76

La oaspeţi, Lobonţ a fost rezervă

CFR Cluj - Bayern München 0-4

Gomez 12, 24, 71, Müller 90

Clasament

1. BAYERN    4    4    0    0    11-3    12p
2. AS Roma    4    2    0    2    6-8    6p
3. CFR Cluj    4    1    0    3    5-10    3p
4. FC Basel    4    1    0    3    7-8    3p

Etapa următoare (23 noiembrie): AS Roma - Bayern, FC Basel - CFR Cluj

Telex

Bastos, titularizat după ce fusese trimis acasă.
Rafael Bastos a „prins" în ultima clipă lotul pentru meciul cu Bayern. Brazilianul fusese dat afară de la ultimul antrenament, după ce i-a răspuns lui Sorin Cârţu. Ieri la prânz, cei doi au avut o discuţie, iar „Sorinaccio" a revenit asupra deciziei şi l-a trimis pe mijlocaş în teren chiar din primul minut.

Cîrţu, fluierat la pauză. 
Evoluţia CFR-ului i-a nemulţumit pe suporteri, care şi-au vărsat nervii pe antrenorul Sorin Cîrţu. Acesta a fost fluierat şi înjurat ca la uşa cortului la pauza meciului, în momentul în care traversa terenul pentru a ajunge la vestiare.

Nemţii, între caviar şi varză à la Cluj.
La dineul oficial organizat de oficialii CFR-ului, nemţii au gustat preparate europene, lipsind de pe mese mâncărurile tradiţionale româneşti. Cei de la Bayern s-au putut delecta însă cu mici, costiţă, varză à la Cluj şi palincă imediat după meci, pentru că li s-a organizat o cină festivă la hotelul unde au fost cazaţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite