Nemţii ne dau speranţe: Ce au relevat testele lor împotriva coronavirusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germania a fost un exemplu în ceea ce priveşte lupta cu COVID-19, iar deciziile luate de această ţară sunt importante şi pentru restul Europei.

La două luni după ce a început un „meci“ crâncen cu pandemia, fotbalul pare că a reuşit să treacă în avantaj. Cel puţin, deocamdată!

Chiar dacă unele ţări, în frunte cu Franţa, Olanda şi Belgia s-au grăbit să-şi încheie prematur întrecerile interne, programând revenirea echipelor pe teren pentru luna septembrie, în foarte multe alte locuri de pe continent, fotbalul se va relua, începând din această lună! Şi decizia nu e una luată strict din motive financiare, ci se bazează pe efectuarea unor studii şi teste. Mai întâi, Universitatea din Aarhus (Danemarca) a concluzionat că riscul îmbolnăvirii cu COVID-19 e extrem de mic, pe durata desfăşurării unui meci în aer liber. Danezii au precizat însă că e nevoie de eliminarea transportului cu autocarul şi de folosirea vestiarului pe rând, cu doar câţiva jucători în interior, în acelaşi timp, astfel încât normele de distanţare socială să fie respectate.

Iar nemţii, care reprezintă un exemplu de urmat în întreaga lume, în ceea ce priveşte combaterea pandemiei, au venit cu veşti şi mai bune! Cum astăzi a fost programată o întâlnire decisivă între şefii sportului şi cancelarul Angela Merkel, s-a stabilit şi data reluării campionatului intern: 15 mai. 

Având în vedere că echipele din Bundesliga şi-au reluat deja pregătirile, s-au efectuat 1.724 de teste, la nivelul formaţiilor din primele două ligi. Rezultatul? Doar 10 teste au ieşit pozitive, adică sub 1%! Pentru a se asigura că situaţia va continua să fie una dătătoare de speranţe, în această săptămână, se vor efectua alte teste.

Meciurile din primele două ligi se vor relua după data de 15 mai. În acest moment, mai sunt de jucat câte nouă etape din primele două ligi.

Şi portughezii au revenit la antrenament

O altă ţară europeană care, foarte probabil, va da drumul la meciuri după 30 mai e Portugalia. Începând de luni, echipele şi-au reluat antrenamentele, după relaxarea restricţiilor. Într-o primă fază, şedinţele de pregătire se efectuează cu jucătorii împărţiţi în mai multe grupe. „Vom încerca să găsim cele mai bune soluţii şi metode pentru a ne putea pregăti, chiar dacă trebuie să fim cât mai distanţaţi“, a explicat antrenorul celor de la Benfica Lisabona, Bruno Lage.

CITEŞTE ŞI:

Belgia şochează Europa: Încă o decizie controversată în lupta cu coronavirusul

Un neamţ demontează psihoza numită coronavirus: „Am învins boala mai uşor decât gripa sezonieră“

5 iunie e prima dată avansată de Liga Profesionistă de Fotbal pentru reluarea meciurilor în România. A doua variantă ar fi 12 iunie.  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite