Nechita, la o etapă de victoria în Turul României.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turul României la ciclism - Andrei Nechita * Foto: Marian Burlacu
Turul României la ciclism - Andrei Nechita * Foto: Marian Burlacu

Germanul Andreas Kenser, de la formaţia Profiline, a câştigat etapa a VIII-a a Turului ciclist al României, desfăşurată, vineri, între localităţile Sibiu şi Bâlea Cascadă. Românul Andrei Nechita este în continuare lider la general cu o etapă înainte de finalul competiţiei.

Andreas Kenser a fost cronometrat cu timpul de o oră, 35 de minute şi 21 de secunde. El a fost urmat de bulgarul Giorgi Giorgiev (Tuşnad Cycling Team), cronometrat cu timpul de 1:36.03, şi de compatriotul acestuia, Vladimir Koev (Konya Torku - Turcia, 1:36.11).

După etapa a opta, lider în clasamentul general este în continuare Andrei Nechita (echipa naţională a României), care păstrează şi tricoul galben. Tricoul verde al căţărătorilor este păstrat de germanul Christoph Spiringer (Tableware), cel roşu al sprinterilor este deţinut tot de Victor Mironov (Republica Moldova), iar tricoul alb pentru cel mai combativ ciclist este păstrat de grecul Ioannis Tamouridis (Tableware). Tricoul albastru, pentru rutierul român cel mai bine clasat, a fost păstrat de Răzvan Jugănaru (Dinamo Bucureşti), iar tricoul alb acordat de COSR pentru cel mai bun tânăr român este deţinut de Alexandru Grădinaru, de la echipa naţională a României.

Înaintea ultimei etape, care se va desfăşura sâmbătă, pe traseul Săcele - Bucureşti (169 km), primele poziţii din clasamentul general sunt ocupate de următorii sportivi: 1. Andrei Nechita (27:46.08), 2. Ioannis Tamouridis (27:46.27), 3. Angelo Ciccone (Italia, San Marco Concrete, 27:48.50).

În clasamentul general pe echipe pe primul loc se află Cycling Team Friulli, urmată de echipa Tableware şi de Ora Hotels Carrera.

Etapa a opta trebuia să se desfăşoare până la Bâlea Lac, dar a fost scurtată cu 15 kilometri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Cursa s-a desfăşurat în totalitate pe o ploaie torenţială.

Cea de-a 48-a ediţie a Turului ciclist al României se va încheia sâmbătă, cu etapa a IX-a, finişul având loc la Arcul de Triumf din Bucureşti, ora estimată pentru sosire fiind 14.30.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite