Nebunul de la fotbal, confirmat de OMS: „Valul doi? Tot mai puţin probabil!“

Nebunul de la fotbal, confirmat de OMS: „Valul doi? Tot mai puţin probabil!“

Maria Neira (OMS) crede că noul coronavirus şi-a pierdut puterea

Când preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a spus, săptămâna trecută, că nu crede în valurile doi, trei şi cinci ale pandemiei, mulţi au râs de el. Acum, declaraţia sa e confirmată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Ştiri pe aceeaşi temă

Pandemia de coronavirus e pe final! Anunţul a fost făcut, încă de săptămâna trecută, de slovenul Aleksander Ceferin, într-un interviu-eveniment acordat „The Guardian“. „Adevărul“ a prezentat declaraţiile lui Ceferin, integral, aici.
 
Cu siguranţă, când şeful fotbalului european a spus că nu vor fi valurile doi, trei şi cinci, mulţi l-au privit ca pe un nebun. Mai ales că, în România, Raed Arafat, Nelu Tătaru sau Adrian Streinu-Cercel ne avertizează, zilnic, că nu numai că vom avea, inevitabil, un val doi, dar şi că acesta va fi unul grav, fiindcă va veni „la pachet“ cu gripa sezonieră. 
 
Cert e că, acum, inclusiv cei de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) sunt de părere că apariţia unui val doi al coronavirusului e foarte puţin probabilă. Confirmarea acestei situaţii a venit din partea Mariei Neira, directoarea pentru Sănătate Publică, în cadrul OMS.
 
Ce a spus Maria Neira?
 
*Rata transmisiei virusului a scăzut atât de mult, încât acesta va avea probleme în a supravieţui. Şi, oricum, în faţa situaţiilor viitoare, vom fi foarte bine pregătiţi.
 
*Apariţia unui val doi e tot mai puţin probabilă, dar trebuie să fim precauţi în continuare.
 
*Organizaţia Mondială a Sănătăţii ia în calcul mai multe modele: de la o reizbucnire punctuală şi până la un al doilea val important, dar acest al doilea scenariu e tot mai puţin probabil.
 
*Populaţia nici n-ar trebui să se relaxeze prea mult, dar nici nu trebuie să cadă în paranoia. Pur şi simplu, trebuie să învăţăm să trăim cu bolile virale.
 
*Trebuie să fim foarte atenţi când spunem că acesta e finalul valului, dar datele pe care le avem acum arată că transmiterea şi explozia din primele săptămâni au fost evitate.
 
*Să nu facem însă prea multe estimări, fiindcă următoarele săptămâni vor fi critice. Odată cu ridicarea restricţiilor, trebuie să vedem cum se comportă virusul, dar va fi o bătălie de pe o zi pe alta. În două, trei săptămâni, vom vedea mai bine ce s-a întâmplat şi dacă e nevoie să luăm anumite măsuri de corecţie.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările