Aşa se scrie istoria pe Anfield! Liverpool reuşeşte minunea, elimină Barcelona după un meci care va avea un loc de onoare în vitrina fotbalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a pierdut prima manşă a duelului cu Barcelona la scor de neprezentare, 0-3, Liverpool se impune în meciul retur, scor 4-0, şi se califică în finala Ligii Campionilor

Înaintea returului din semifinalele Ligii Campionilor, suporterii lui Liverpool se încurajau că echipa lor este singura  din fotbalul actual care ar putea întoarce un deficit de 3 goluri într-o dublă manşă cu Barcelona. Dar şi cei mai fanatici fani ai cormoranilor o spuneau cu jumătate de gură şi mult mai puţini o şi credeau.  

Jurgen Klopp, întrebat la conferinţa de presă despre şansele la calificare ale echipei lui, declara că tot ce poate spera este la o victorie în retur, că elevii săi vor face tot ce le stă în putinţă să facă un meci cât mai bun, dar şansele la calificarea în finală nu erau luate serios în considerare.

Gazdele au deschis repede scorul. Origi, în minutul 7, şut cu latul din 8 metri, după o respingere în faţă a portarului Ter Stegen. Barcelona nu a acuzat şocul, a ieşit la joc, a avut ocaziile importante ale primelor 45 de minute şi ar fi putut închide meciul, dar portarul Alisson s-a opus în faţa lui Messi (14), Coutinho (18) şi Jordi Alba (45+4). Şi Liverpool a avut şanse de a majora scorul, dar fie imprecizia, fie Ter Stegen au făcut ca tabela să nu se mai modifice până la pauză.

La pauza s-a produs însă o metamorfoză totală, prima jumătate a reprizei secunde fiind una de coşmar pentru catalani. Liverpool a dominat Barcelona de o manieră nemaivăzută. Cele două goluri venite într-un interval de 180 de secunde, dublă Wijnaldum 54 şi 56, nu au domolit entuziasmul gazdelor, Barca fiind înghesuită în propriul careu până în minutul 67. 

Messi a rupt de unul asediul cormoranilor, acţiunea personală a argentinianului, care a străpuns blocada lui Liverpool, cu patru adversari în spinare, fiind oprită printr-un fault la 28 de metri de poartă, rămas fără rezultat. 

Origi a reuşit şi el dubla, în minutul 79, după o fază care va face deliciul antologiilor la final de an. Apărarea Barcelonei nu a reacţionat la un corner bătut iute de pe partea dreaptă, iar Origi, în mijlocul unui careu pustiu, a trimis mingea în vinclul porţii lui Ter Stegen.

Oaspeţii s-au aruncat în atac, au dominat finalul meciului, dar jucătorii lui Liverpool s-au apărat ca şi cum miza era propriile vieţi şi nu au lăsat să le scape printre degete o calificare despre care se va vorbi şi peste ani. 

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson (Wijnaldum '46) - Henderson, Fabinho, Milner - Shaqiri (Sturridge '90), Origi (Joe Gomez '85), S. Mane. Antrenor Jurgen Klopp;

FC Barcelona: Ter Stegen - Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Jordi Alba - Rakitici (Malcom '80), Busquets, Arturo Vidal (Arthur '75) - Messi, Luis Suarez, Coutinho (Semedo '60). Antrenor Ernesto Valverde.

Cartonaşe galbene: Fabinho '11, Matip '66 / Busquets '45+1, Rakitici '53, Semedo '75

Arbitru: Cuneyt Cakir (Turcia).

Barcelona părăseşte competiţia la fel ca anul trecut, când a fost eliminată în sferturi de AS Roma, după 4-1 şi 0-3. Liverpool va juca finala pentru al doilea an consecutiv, după ce anul trecut a fost învinsă de Real Madrid cu 3-1, la Kiev.

În cealaltă partidă retur a semifinalelor se vor întâlni, miercuri, de la ora 22.00, la Amsterdam, Ajax şi Tottenham. În tur, olandezii au câştigat la Londra, cu 1-0.

Finala va avea loc la 1 iunie, la Madrid, pe stadionul echipei Atletico.

   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite