Nea Marin înţeleptu’: „În fotbal câştigă cel care înscrie mai mult“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fotbalul românesc există o categorie de oameni recunoscuţi pentru discursul lor plat. „Adversarii au câştigat, fiindcă şi-au dorit mai mult victoria" sau „Trebuie să dăm totul pe teren pentru a învinge", sunt vorbe cu care ne-au obişnuit antrenori precum Ion Marin.

Numai că „Săpăligă" a reuşit „performanţa" de a exporta acest limbaj de lemn şi în Arabia Saudită. Ajuns la Al-Ettifaq, fostul tehnician dinamovist a pierdut ambele meciuri disputate până acum în campionat şi a ajuns pe ultimul loc.

După înfrângerea de sâmbătă cu Al-Hilal (0-2), la care Rădoi a fost integralist, „Săpăligă" i-a „luminat" pe arabi cu filosofiile sale despre sportul rege.

„Am întâlnit cea mai iubită echipă din această ţară, care are în componenţă sa jucători de mare valoare şi, aici aş putea să-l remarc pe Mirel Rădoi, compatriotul nostru", a fost analiza cu care „Săpăligă" şi-a început discursul. A continuat pe acelaşi ton până când, vizibil plictisit, reporterul televiziunii saudite a intervenit: „Sunteţi de o lună la Dammam, ce aţi adus nou la echipă?".

Ion Marin a răspuns cu calmul cu care un bun profesor îşi învaţă elevul: „Au apărut lucruri bune în cadrul echipei şi aş vrea să pomenesc numai de unul care place şi publicului: presingul. Sigur că, dacă reuşeam să marcăm, atât la Al-Shabab, cât şi cu Al-Hilal, altfel discutam acum.

De aceea, fotbalul este foarte frumos, dar cine înscrie primul, ăla câştigă! Şi, întotdeaună, câştigă cel care înscrie mai multe goluri". Simţind că discuţia riscă să atingă un nivel mult prea sofisticat, reporterul a pus capăt interviului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite