Ne arbitrează un sociolog cu Ungaria. De ce trebuie să se teamă tricolorii de Alberto Undiano Mallenco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alberto Undiano Mallenco FOTO www.rtve.es
Alberto Undiano Mallenco FOTO www.rtve.es

FIFA a dat publicităţii numele arbitrilor care vor împărţi dreptatea la meciul România-Ungaria din preliminariile Cupei Mondiale 2014. Astfel, pe 6 septembrie, la Bucureşti, tricolorii vor fi arbitraţi de spaniolul Alberto Undiano Mallenco (40 de ani).

„Fluieraşul” iberic, născut în Pamplona pe 8 octombrie 1973, şi-a început cariera în anul 2000, devenind cel mai tânăr arbitru debutant în Primera Division. Din 2004, Mallenco Alberto Undiano, care este sociolog de profesie, a devenit arbitru FIFA.

Primul meci de cupe europene arbitrat de Mallenco a fost Bayern - Spartak Moscova disputat în 2007 în Liga Campionilor. Spaniolul s-a consacrat în 2010, când a fost delegat de FIFA să arbitreze trei meciuri de la Cupei Mondiale din Africa de Sud. De asemenea, Mallenco a fost inclus de FIFA şi pe lista celor 52 de arbitri care vor oficia la Cupa Mondială din 2014.

Ibericul este cunoscut în "La Liga" drept un arbitru foarte exigent, care împarte cu multă uşurinţă cartonaşe galbene, moltiv pentru care tricolorii trebuie să fie foarte atenţi la meciul cu Ungaria, când, ţinând cont de încărcătura emoţională a acestei confruntări, nu este exlclus să fie provocaţi de adversari cu scopul de a fi avertizaţi sau chiar eliminaţi. Ultima partidă arbitrată în Spania de Mallenco a fost Altetico Madrid – Barcelona, pe 21 august, meci care a contat pentru manşa tur a Supercupei Spaniei.

Asistenţii pentru partida România-Ungaria sunt Roberto Diaz Perez Del Palomar (asistent 1), Pau Cebrian Devis (asistent 2) şi Carlos Clos Gomez (al patrulea oficial).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite