Ne-am lansat spre Rio! Barca de 8+1 a României a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipajul de 8 plus 1 merge la rio FOTO Mediafax
Echipajul de 8 plus 1 merge la rio FOTO Mediafax

Canotajul românesc a reuşit să salveze impresia pe ultima suta de metri, fructificând cu două echipaje ultima şansă de calificare la Jocurile Olimpice.

Regata de la Lucerna, ultima ocazie de a prinde Jocurile Olimpice, a consemnat calificarea echipajului de dublu vâsle feminin categorie uşoară şi a celui de opt rame cu cârmaci.
În pană de rezultate în ultimii ani, România a tremurat serios pentru calificarea echipajelor de canotaj la Jocurile Olimpice de la Rio. Cele mai mari emoţii le-am avut pentru barca feminină de 8+1, care are în palmares 8 medalii olimpice. Echipa de aur a României, cu Lipă, Ignat, Andrunache sau Cochelea printre protagoniste, a trimis o scrisoare mobilizatoare actualei generaţii înaintea Regatei de la Lucerna: “Aveţi datoria de onoare de a păstra această tradiţie. Şi noi am pornit de jos şi tocmai de aceea credem că puteţi repeta reţeta noastră de succes, dacă veţi fi o echipă în sensul adevărat al cuvântului. Trebuie să fiţi la Rio, cu orice preţ!’.
Marţi seara, barca de 8+1 a încheiat pe primul loc în finala de la Lucerna şi a reuşit să obţină biletul de Rio. În componenţa Mihaela Petrila, Ioana Strugnaru, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Boghuş, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Irina Droneanu şi Daniela Druncea (cârmaci), echipajul românesc a fost mai rapid decât cele ale Olandei, Australiei, Chinei şi Germaniei.
La Rio va merge şi echipajul feminin de dublu vâsle categorie uşoară, format din Ionela-Livia Lehaci şi Gianina-Elena Beleagă, care şi-a asigurat prezenţa la Jocurile Olimpice de la Rio, după ce a ocupat locul doi în finala regatei de la Lucerna, după Olanda.
A ratat calificarea barca patru vâsle feminin, formată din Elena Logofătu, Ioana Vrâncenau, Iuliana Bejinariu şi Nicoleta Paşcanu, care a încheiat finala pe locul al cincilea.
Ce înseamnă barca de 8+1
Canotajul românesc are un palmares de invidiat la Jocurile Olimpice, unde a adunat 37 de medalii: 19 de aur, 10 de argint şi 8 de bronz. Doar gimnastica are mai multe, 72 la număr, dintre care 25 de aur, 21 de argint şi 26 de bronz. Echipajul feminin de 8+1 nu a lipsit în ultimii 40 de ani de la Jocurile Olimpice, iar între 1980 şi 2008 a fost mereu pe podium. Printre numele sonore care au făcut parte din această barcă se numără Elisabeta Lipă, Veronica Cochelea, Elena Georgescu, Doina Ignat, Constanţa Burcică, Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu.

8
medalii olimpice a obţinut echipajul feminin 8+1: 3 de aur, 3 de argint şi 2 de bronz

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite