Năstase nu uită şi nu iartă: cum se va răzbuna pe englezi şi pe Federaţia Internaţională de Tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Năstase
Ilie Năstase

„Nasty“ a fost exclus din viaţa sportivă până în 2021, ca urmare a scandalului în care le-a înjurat pe britanice la Fed Cup, la Mamaia. Acum, românul a făcut un anunţ la care puţini s-ar fi aşteptat.

Ilie Năstase (71 de ani) a devenit „oaia neagră“ a tenisului după scandalul de la Fed Cup şi, pe lângă suspendarea primită de la Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), a fost oprit de la a asista la turneele French Open şi Wimbledon.

Mai mult, Ion Ţiriac a fost admonestat de şefii circuitului feminin, WTA, pentru că l-a implicat pe fostul lider mondial în festivitatea de premiere a turneului de la Madrid.

Acum, după această poveste, în mod surprinzător, oficialii circuitului masculin, ATP, l-au invitat pe Ilie Năstase la Turneul Campionilor de la Londra (12 – 19 noiembrie). Doar că, de această dată, potrivit prosport.ro, i-a venit rândul lui Năstase să se răzbune pentru cele întâmplate.

Ce a spus?

„M-au invitat la Turneul Campionilor, dar nu mă duc! Ei n-au treabă cu Federaţia Internaţională...Nici Roland Garros şi Wimbledon nu aveau, dar m-au interzis pentru că au vrut să fie solidari cu decizia celor de la ITF, care m-au suspendat, de fapt, fără să mă întrebe! La Turneul Campionilor m-au chemat şi pentru că s-a schimbat sponsorul. ATP a găsit un sponsor japonez, nu mai e Barclays, dar nu mai vreau eu să merg. Ştiu că acum doi ani au denumit o grupă <<Ilie Năstase>>, era şi normal, doar am câştigat trofeul de patru ori“, a declarat fostul sportiv.

Năstase a povestit că acum se şi judecă pentru reducerea suspendării sale cu ITF.

„Eu am 71 de ani şi nu înţeleg ce mai vor să-mi facă, să mă scoată din viaţa sportivă? Aştept să se termine circul pe care l-au făcut ei! A fost un circ! Pentru aceeaşi situaţie, au fost cazuri în care s-a dat cu suspendare, mie mi s-au dat doi ani cu executare! Am făcut apel şi se va judeca în luna decembrie. Eu îmi văd de viaţa mea, din viaţa de zi cu zi nu mă pot suspenda“, a continuat „Nasty“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite