Nadia explică decăderea gimnasticii româneşti: comparaţii teribile cu ce se întâmplă în Statele Unite şi o soluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Zeiţa de la Montreal“ a comentat, în premieră, ratarea calificării echipei feminine la Jocurile Olimpice din 2016.

Gimnastica merge pe drumul pe care s-au dus şi alte sporturi în care, cândva, România a fost o forţă pe plan mondial, precum handbal masculin şi voleiul.

Singura gimnastă care a atins perfecţiunea, Nadia Comăneci, a vorbit pentru qmagazine.ro despre motivele decăderii unui sport emblematic pentru România.

Ce a spus?

„Aceste rezultate nefaste nu sunt întâmplătoare. Ştiam cu toţii şi am anticipat că într-o zi vom ajunge şi aici. Din păcate, acel moment a venit şi după atâţia ani nu vom avea o echipă completă în concursul olimpic. Nu mai avem antrenori, iar cei pe care îi avem îi plătim foarte prost, nu mai avem sportive. În România, avem aproximativ 100 de gimnaste, în timp ce în Statele Unite sunt vreo 4 milioane de copii care fac gimnastică. Avem vreo cinci-şase cluburi de gimnastică. În State, sunt 250.000 de cluburi“, a spus Nadia.

Aceasta a oferit şi o soluţie pentru renaşterea gimnasticii în România: „În primul rând, nu trebuie să pierdem vremea căutând vinovaţi, nu trebuie să dăm vina pe antrenori sau sportive. Avem nevoie să o luăm de la zero, să reconstruim gimnastica românească pe baze noi, pentru că în acest acest moment există o mare distanţă între noi şi ceilalţi. Avem nevoie să regândim sportul de masă“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite