Nadia Comăneci, vorbe mari la adresa Simonei Halep! Ce a spus fosta mare gimnastă în presa americană despre  actualul lider mondial din tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a fost inclusă de celebrul post ESPN în topul personalităţilor care domină sportul mondial, iar Nadia Comăneci a vorbit în America despre impactul jucătoarei nostre în România.

Nadia i le-a povestit excelentei jurnaliste Bonnie D. Ford, de la ESPN mai multe aspecte, preluate de treizecizero.ro:

„Ori de câte ori programul meu îmi permite, încerc să fur câteva zile să merg şi să o văd pe Simona jucând. Anul acesta mi-am dorit mult să fiu la Paris. Fiecare român de pe planetă a vrut să fie acolo, ca s-o vadă pe Simona câştigând acel titlu pe care şi-l dorea de foarte mult timp. L-a ratat ​​pentru prima dată în 2014. Şi l-a pierdut iar anul trecut; am fost acolo. Aproape că am scos steagul României la 3-0 în al doilea set şi mi-am zis „Gata, acum e momentul”. Şi nu a fost.

Anul acesta am văzut-o la televizor câştigând în semifinale şi i-am spus soţului meu, Bart [Conner], „Trebuie să plec, pentru că cred că o să câştige de data asta”. Zborul de la Oklahoma a întârziat, desigur, aşa că a trebuit să merg direct la stadion. Mi-ar fi părut aşa de rău dacă n-aş fi făcut acest efort. Aşa că am fost martoră la ce-mi doream atât de mult să se întâmple: Primul Slam. Gheorghe Hagi a fost şi acolo – am întregit echipa noastră românească. Am mers la un restaurant, am desfăcut şampania împreună cu familia ei şi cu prietenii apropiaţi.

Triumful ei este minunat deoarece copiii români vor înţelege astfel că nu trebuie să se nască în altă parte pentru a fi cei mai buni. Oricine poate avea succes dacă munceşte din greu. Este bine că o au pe Simona acum. Noi, toţi ceilalţi, suntem trecutul. Tânăra generaţie ştie cine suntem doar datorită părinţilor lor şi pentru că există, slavă Domnului, YouTube. Dar e cu totul altceva când văd un sportiv al prezentului, care devine numărul 1. Asta îi va face să ia o rachetă şi să întrebe: „De ce nu? Poate că voi fi eu cel care reuşeşte!”

Ceea ce nu ştiam acum 40 de ani, când concuram, este că toţi cei pe care îi întâlnim, din lumea muzicii sau de la Hollywood, au atât de mult respect faţă de sportivi, pentru că sportivii nu ajung la cel mai înalt nivel peste noapte.

Simona încearcă să fie perfecţionistă, dar nu poţi fi perfect din prima. Este nevoie de răbdare. Acum, pentru ea, începe munca grea. Unde va merge de la numărul 1? E nevoie de mult mai multă muncă pentru a rămâne acolo, pentru că toată lumea din spatele ei este înfometată, vrea să o doboare. Fanii se vor întreba mereu: „Când va câştiga un al doilea Slam?” Şi apoi va fi despre al treilea. Nu se termină niciodată.Ea este cea care trebuie să descopere în ea cât de foame îi este de mai multă performanţă.

Sunt foarte mândră de ceea ce a realizat Simona, pentru ea, pentru ţară, pentru faptul că a pus tenisul înapoi pe hartă în România, pentru că mulţi dintre cei mici au luat o rachetă şi au început să lovească într-un perete. Iar românii au iar şansa să guste acest gen de succes.”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite