Nadal, acid la adresa lui Djokovic: Australian Open va fi un mare turneu cu sau fără el. Cred că s-a ajuns prea departe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Rafael Nadal a afirmat despre Novak Djokovic că este într-adevăr unul dintre cei mai buni jucători din istorie, dar Australian Open va fi un mare turneu cu sau fără el. Djokovic (34 de ani) nu ştie încă dacă va evolua la primul turneu de Grand Slam al anului, chiar dacă mai sunt doar două zile până la startul acestuia, conform Fox Sports.

"Vă spun un lucru. Este foarte clar că Novak Djokovic este unul dintre cei mai buni jucători din istorie. Dar nu există un singur jucător în istorie care să fie mai important decât un turneu. Jucătorii vin şi pleacă. Nimeni, nici măcar Roger (Federer), Novak, eu sau Björn Borg care a fost incredibil în vremea lui. Tenisul continuă. Dacă Novak nu joacă, Australian Open va fi un mare turneu cu sau fără el. 

Cred că s-a ajuns prea departe. Sincer, sunt puţin obosit de această situaţie, pentru că eu cred că este important să vorbim despre sportul nostru, deşi ştiu că tenisul nu contează în comparaţie cu ceea ce ne confruntăm acum. Tenisul este doar un sport, divertisment pentru oameni. Dacă există o soluţie, iar soluţia este vaccinul, atunci trebuie să fim vaccinaţi pentru bunăstarea tuturor şi pentru sănătatea sportului nostru. 

Nu ştiu cum acest scandal îi va afecta imaginea. Într-un fel, depinde de el, pentru că nu pot face nimic în privinţa asta. Îi doresc toate cele bune. Am avut o relaţie bună cu el de-a lungul carierei. Am făcut lucruri importante pentru fundaţiile noastre, pentru caritate. Dar în acest caz, din punctul meu de vedere, mai sunt multe întrebări fără răspuns. Avem nevoie de clarificări. Despre imaginea lui? Fiecare îşi alege drumul. Îl respect ca om şi ca sportiv. Îi doresc tot ce este mai bun. Deşi nu sunt de acord cu multe lucruri pe care le-a făcut în ultimele săptămâni", a declarat Rafael Nadal, potrivit Digisport.ro.

Ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, a explicat de ce i-a anulat viza lui Novak Djokovici în motivarea publicată de presa australiană.

Decizia vizavi de soarta lui Novak Djokovici, care nu va putea fi atacată la apel, va fi luată de trei judecători de la Curtea Federală a Australiei, procesul urmând să aibă loc duminică începând cu ora 00.30, ora României.

Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, începe luni, 17 ianuarie. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite