Na Li, eliminată de la Wimbledon. E nevoie de o singură condiţie pentru ca Simona Halep să urce pe locul 2 mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Wimbledon, cea mai bună performanţă din carieră la acest turneu FOTO Reuters
Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Wimbledon, cea mai bună performanţă din carieră la acest turneu FOTO Reuters

După ce Simona Halep a câştigat vineri, cu emoţii, în faţa lui Ţurenko, în ultimul meci din turul doi, în turul trei s-a înregistrat, tot vineri, o mare surpriză: eliminarea chinezoaicei Na Li, locul 2 WTA în acest moment. Există o variantă pentru ca Halep, locul 3 WTA, să urce pe această poziţie.

Na Li a fost învinsă de sportiva cehă Barbora Zahlavova Strycova, locul 43 WTA, scor 7-6 (7-5), 7-6 (7-5).

În acest moment, Na Li, locul 2 WTA, are 6.960 de puncte în clasament, iar Simona Halep, următoarea în top, are 6.135 de puncte

Pentru a ajunge pe locul 2 în lume, Halep trebuie să joace finala (nu contează rezultatul din ultimul act). 

La fel de adevărat este şi faptul că românca ar putea pierde chiar două poziţii şi să cadă pe 5, în funcţie de rezultatele pe care le obţine la Wimbledon. 

Cea care îi ţine trena româncei în acest moment, aflată foarte aproape, este Agnieszka Radwanska. Jucătoarea de tenis din Polonia este pe locul 4 WTA, cu  5.330 de puncte. Poloneza o poate depăşi pe Halep, în cazul în care va câştiga finala, cu excepţia cazului în care de partea cealaltă a fileului, în ultimul act, va fi chiar românca. 

Şi Şarapova poate ameninţa locul 3 ocupat în acest moment de Simona Halep. Rusoaica are acum 4.771 de puncte şi poate ajunge la 6.641 de puncte, dacă va câştiga Wimbledonul. Dar dacă Halep atinge semifinalele, atunci acumulează 6.735 de puncte şi nu mai poate fi depăşită (iar Şarapova este pe aceeaşi parte de tablou cu românca şi cele două s-ar putea întâlni în semifinale). 

Mai e mult însă până departe, iar următorul pas al Simonei Halep (locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3) este sâmbătă, în turul 3, cu elveţianca Belinda Bencic (locul 71 WTA). Cele două jucătoare de tenis nu s-au întâlnit niciodată până acum. 

În cazul unei victorii ar urma abia optimile, contra câştigătoarei dintre Vera Zvonareva (Rusia, fostă loc 2 mondial în 2010, acum pe 566) şi Zarina Diyas (Kazahstan, locul 72 WTA). 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite