M.V.P. Barcelona!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tridentul catalan format din Messi, Villa şi Pedro este de neoprit, strângând în acest sezon 83 de goluri marcate în toate competiţiile. Cu cei trei atacanţi în formă maximă, Barcelona s-a distanţat din nou la şapte puncte de rivala Real Madrid.

3-0 pe terenul lui Mallorca, goluri marcate de Messi, David Villa şi Pedro. La prima vedere, nimic deosebit, ţinând cont de valoarea unei echipe ca FC Barcelona. Analizând însă întreaga stagiune, spaniolii au redefinit termenul de „MVP", folosit până acum doar pentru a desemna cel mai valoros jucător al unui meci, în special în competiţiile sportive de peste Ocean.

De această dată, M.V.P. reprezintă iniţialele a trei fotbalişti de excepţie, irezistibili la finalizare. Ar fi de-ajuns să spunem că Messi, Villa şi Pedro au înscris împreună de 56 de ori în campionatul Spaniei, cu o lungime peste întreaga colecţie de goluri (55) a celor de la Real Madrid, marea contracandidată la titlu a catalanilor.

La Mallorca, M.V.P.-ul a fost pus în mişcare de cine altul decât Leo Messi. Al 42-lea gol stagional al „Puricelui" în toate competiţiile (26 în La Liga) a fost unul atipic, cu capul, a şaptea astfel de reuşită în tricoul blaugrana.

Villa l-a egalat pe „Ibra"

După Messi, „morişca" Barcelonei l-a scos în faţă pe David Villa. Cu 21 de goluri adunate pentru catalani, asturianul l-a egalat pe Zlatan Ibrahimovici, suedezul în locul căruia a fost adus de Pep Guardiola în vara trecută. Marea surpriză pentru fanii Barcelonei este reprezentată însă de tânărul Pedro, autorul unei „folha seca" de senzaţie cu care a închis tabela la Mallorca.

Astfel, imprevizibilul „Pedrito" a ajuns şi el la cota 20 în acest sezon, făcându-i pe jurnaliştii iberici să se închine în faţa unui „trident care transformă fotbalul în artă". Pe lângă cucerirea titlului, în cele 13 etape rămase până la finalul campionatului, misiunea M.V.P.-ului este să ducă Barcelona peste recordul de 107 goluri în 38 de runde stabilit de Real Madrid în sezonul 1989-1990.

Cristiano -dependenţă la Real Madrid

Unul dintre motivele pentru care Real Madrid pierde teren în lupta pentru titlu cu FC Barcelona este suprasolicitarea lui Cristiano Ronaldo. După egalul cu Deportivo La Coruna (0-0), portughezul a devenit singurul jucător din campionatul Spaniei care a jucat toate minutele în primele 25 de etape. Consecinţa?

Atacantul şi-a pierdut din prospeţime, înscriind doar două goluri în ultimele şapte runde. Astfel, nu este întâmplător că Barcelona s-a distanţat în clasament de marea rivală având un avantaj de şapte puncte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite