Mutu, scârbit: Antrenorul Rapidului şi-a făcut praf echipa după un final de play-out, în genunchi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu a luat un singur punct din ultimele trei runde din play-out
Mutu a luat un singur punct din ultimele trei runde din play-out

S-a încheiat „luna de miere“ pentru Adrian Mutu (43 de ani) la Rapid. Pentru că după un start entuziasmant, cu cinci victorii succesive, a venit o cădere dură.

Rapid a terminat play-out-ul Ligii I pe locul 3, ceea ce înseamnă că, deocamdată, a ratat barajul pentru Conference League. Ca să fie la mâna ei pentru o calificare în viitorul sezon al cupelor europene, Rapid trebuia să prindă unul din primele două locuri din play-out.

Cum acest lucru nu s-a întâmplat, de acum giuleştenii stau cu ochii pe finala Cupei României în care se întâlnesc Sepsi şi Voluntari (joi, ora 20.30). Dacă Sepsi câştigă competiţia KO, atunci prinde Conference League din această postură şi eliberează un loc pentru Rapid în barajul european cu Botoşani, locul 2 din play-out. Învingătoarea acestui baraj va juca apoi cu CS U Craiova (locul 3 din play-off) pentru un loc în preliminariile Conference League.

Indiferent de ce va face Rapid, finalul play-out-ului l-a bulversat pe antrenorul Adrian Mutu. Pentru că echipa sa a „reuşit“ să piardă în etape succesive, cu „U“ Craiova (2-3) şi cu Mioveni (2-3), primind golurile înfrângerii, în minutele 90+5, respectiv 90+4! Asta după ce, de fiecare dată, giuleştenii egalaseră tot în prelungiri!

Văzând această situaţie, Mutu a avut un discurs dur prin care şi-a criticat jucătorii pentru lipsă de responsabilitate.

Ce a spus Adrian Mutu?

*E noaptea minţii ce s-a întâmplat. chiar n-am apucat să respir şi au marcat iar ei (n.r. – cei de la Mioveni, pentru 3-2). Nu e o atitudine corectă, nu merităm Europa. 

*Vom face analiză şi megem cu cine vrea să fie aici cu adevărat. Cât sunt aici antrenor vreau să anrenez la nivel înalt, să fie jucători cu mentalitate. Îmi cer scuze suporterilor.

CITEŞTE ŞI:

Rapid, aruncată în afara Europei: Liga Profesionistă de Fotbal a spulberat iluziile giuleştenilor

Mi-e ruşine, trebuie să mergem mai departe. Una s-a vorbit în vestiar, alta am făcut pe teren. Nu mă aşteptam să fim aşa de slabi.  Dragoş Grigore căpitan Rapid  

Liga I, play-out, etapa a 9-a

Vineri

Chindia – Gaz Metan 3-0 

Dinamo – UTA 1-1

Luni

„U“ Craiova – Sepsi 0-5

Mioveni – Rapid 3-2

Clinceni – Botoşani 0-4

Clasament

1. Sepsi 42p

2. Botoşani 41p

3. Rapid 39p

4. „U“ Craiova 34p

5. UTA 33p

6. Mioveni 31p

7. Chindia 26p

8. Dinamo 23p

9. Clinceni -13p*

10. Gaz Metan -38p*

*Clinceni a pierdut 20 puncte, iar formaţia din Mediaş a fost penalizată cu 42 de puncte. Ambele grupări au fost sancţionate din cauza datoriilor. 

**Locurile 9 si 10 retrogradează direct. 

***Urmează barajele pentru menţinere / promovare în Liga I: Concordia Chiajna – Chindia şi U Cluj – Dinamo. Primele manşe se vor juca la 21 mai. Meciurile retur se vor disputa la 29 mai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite