Doliu în vestiarul României după ratarea calificării! Adrian Mutu, impresionat de reacţia jucătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu

România a terminat la egalitate meciul cu Germania, marţi seara, scor 0-0, din ultima etapă a Grupei A a turneului final al Campionatului European de tineret şi a ratat calificarea în sferturile de finală ale competiţiei.

Fără să fi pierdut meci la acest turneu final, tricolorii au acumulat 5 puncte şi au terminat pe locul trei în grupă, la egaliate cu Germania şi Olanda, echipe calificate mai departe datorită golaverajului mai bun. 

La conferinţa de presă de după partida cu Germania, selecţionerul Adrian Mutu a vorbti despre dezamăgirea generată de ratarea calificarea în sferturile de finală şi a declarat că jucătorii săi erau toţi cu ochii în lacrimi. 

"Dezamăgirea e mare pentru că nu am pierdut niciun meci la acest turneu final. Rămânem cu experienţa unui turneu bun, în care băieţii au arătat că au o inimă mare, că joacă cu ardoare şi cu dorinţă pentru tricolorul României. Au dat tot ce au avut pe teren şi asta mă face un antrenor mulţumit, pentru că, în afara rezultatului, sunt şi alte lucruri care contează. Cred că am arătat ca o echipă turneul ăsta, trebuie să-i pregătim pe băieţii aceştia pentru naţionala mare, să fie învăţaţi cu astfel de ritm, să joace de la egal la egal cu astfel de echipe, să facă puncte cu astfel de echipe, aşa cum făcut noi.

Băieţii aceştia trebuie felicitaţi pentru atitudinea lor. Am schimbat jucători, pentru că a fost un turneu greu, nu numai fizic, ci şi emoţional, era foarte greu să încep cu acelaşi 11 şi meciul cu Germania, o echipă cu o forţă de atac foarte bună. Ideea a fost să intru cu trei mijlocaşi proaspeţi, să pot să susţin mijlocul, să avem mijlocaşi în faţa apărării cu o agresivitate foarte bună, iar în repriza a doua să-i băgăm pe cei care au o calitate, cum ar fi Ciobanu, Moruţan. Ideea a fost să rezistăm cât mai mult şi să dăm lovitura pe final cu jucători proapspeţi, jucători de calitate, care pot scoate o lovitură liberă, un om din joc.

În vestiar, erau toţi cu capul în jos, cu ochii înlăcrimaţi, Le-am transmis capul sus! Pentru că eu sunt mândru de ei, eu le-am mulţumit pentru comportamentul, atitudinea şi jocurile pe care le-au făcut la acest turneu. Le-am spus că nu ne-a bătut nimeni, dar uneori asta este în fotbal, cu golurile şi cu golaverajul nu avem ce să facem. Le-am spus să ia lucurule bune din această experienţă, să şi le însuşească şi să continue pe acest drum, pentru că e un drum de care echipa naţională are nevoie", a spus antrenorul, citat de news.ro

Citeşte şi: CE U21 Germania - România, scor 0-0: Ne-am înecat la mal!

Grupa A

Miercuri

Ungaria - Germania 0-3

România - Olanda 1-1

Sâmbătă 

Ungaria - România 1-2

Germania - Olanda 1-1

Marţi

România - Germania 0-0

Ungaria - Olanda 6-1

Clasament

3. Olanda     3 1 2 0 8-3 5

1. Germania 3 1 2 0 4-1 5

2. România  3 1 2 0 3-2 5

4. Ungaria    3 0 0 3 2-11 0

Primele două clasate din fiecare serie s-au calificat în sferturi. Fazele eliminatorii se vor desfăşura, între 31 mai - 6 iunie.

România U21, lotul pentru Campionatul European

*Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia), Mihai Eşanu (Dinamo)

*Fundaşi: Ştefan Vlădoiu (Craiova), Denis Haruţ (FCSB), Alexandru Paşcanu (Ponferradina / Spania), Andrei Chindriş (Botoşani), Denis Ciobotariu (CFR), Radu Drăguşin (Juventus / Italia), Raul Opruţ (Hermannstadt), Radu Boboc (Viitorul)

*Mijlocaşi: Marius Marin (Pisa / Italia), Marco Dulca (Chindia), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (Viitorul), Olimpiu Moruţan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Craiova), Alexandru Măţan (Columbus Crew / SUA)

*Atacanţi: George Ganea (Viitorul), Adrian Petre (UTA)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite