Mutu a rămas stăpânul vestiarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După retragerea lui Chivu, atacantul Fiorentinei şi-a asumat rolul de lider al unei echipe aflate în derivă. Mutu se bate pentru a depăşi recordul lui Hagi, de 35 de goluri marcate pentru echipa naţională.

Învoit pentru o zi de Răzvan Lucescu, Mutu a intrat de ieri „în pâine" la echipa naţională. Atacantul Fiorentinei a fost în mare vervă, amintind de fotbalistul care domina vestiarul primei reprezentative. Mutu a tras tare la antrenament, însă a avut timp şi de şotii, menite a-i pune în valoare tehnica. Mai întâi, a fost provocat de Alexa să-l învingă pe Pantilimon de la 20 de metri, însă n-a reuşit niciun gol din patru încercări, fiind nevoit să-i plătească 80 de euro timişoreanului. Apoi, la sugestia lui Ionuţ Lupescu, Mutu a înscris cu stângul într-o poartă aflată pe un teren de antrenament alăturat.

După retragerea lui Chivu, Mutu îşi asumă rolul de „unic" lider al naţionalei. Fotbalistul Fiorentinei are şi un scop individual: depăşirea recordului deţinut de Hagi (35 de goluri sub „tricolor"), Mutu având până acum 31 de reuşite la naţională. El pare conectat la miza meciului cu Bosnia, ultima şansă a României de a rămâne în cărţi pentru calificare, şi împreună cu Tamaş şi Marica îi încurajează permanent pe colegii mai tineri. Naţionala se va completa azi cu fotbaliştii convocaţi de la Steaua şi de la Dinamo, care au jucat aseară în finala Cupei României. Mâine se va prezenta şi Raţ, sâmbătă Săpunaru, iar luni Goian, abia atunci lotul fiind în formula finală.

„Mutu - Chelsea", titlu de carte

Cazul "Cocaina", în urma căruia atacantul român este obligat la plata unei daune de peste 17 milioane de euro clubului Chelsea, a devenit subiect beletristic în Italia. Cartea intitulată "Cazul Mutu - Chelsea. Intrigi, afaceri şi lucruri de culise inedite" a fost scrisă de Giuseppe Calabrese şi poate fi cumpărată din librăriile italiene în schimbul a 12 euro. Autorul a încercat să se axeze pe partea mai puţin cunoscută publicului larg în ceea ce priveşte justiţia sportivă, însă a analizat şi cele mai importante momente din cariera fotbalistică a „Briliantului".

Meciul e şi pe Dolce

Partida România - Bosnia va putea fi vizionată şi pe TVR 1, dar şi pe DolceSport. Meciul are loc pe 3 iunie pe Stadionul Giuleşti, de la ora 21.00.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite