Mutu a ieşit din cursa Euro 2016, dar alţi fotbalişti visează să-l convingă pe Iordănescu: cine are cele mai mari şanse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În iarnă, mai mulţi jucători au revenit în Liga I, în speranţa de a prinde Campionatul European din Franţa. Trei dintre ei au şanse bune de a-şi îndeplini obiectivul.

Dacă Mutu a ridicat mâna şi a ieşit din cursa pentru Euro 2016, alţi doi pretendenţi la un loc în lotul tricolorilor speră, în continuare, la o convocare, chiar dacă şansele lor sunt infime.

Vorbim despre steliştii Bourceanu şi Marica, amândoi cu evoluţii şterse în primele partide oficiale din 2016. „Închizătorul“ de 30 de ani depune efort, însă e departe de forma pe care o avea până să plece de la Steaua la Trabzonspor, în 2014.

Marica e dezavantajat de două ori: în primul rând, s-a accidentat şi nu e clar dacă s-a vindecat complet după vizita la „vraci“. Apoi, vârful de 30 de ani n-are niciun gol, pe când rivalii săi, Stancu (Genclerbirligi), Rusescu (Osmanlispor), Keşeru (Ludogoreţ) şi Andone (Cordoba) punctează pe bandă în ultimele săptămâni.

Tamaş, 87 de motive de îngrijorare

Dintre fotbaliştii care au revenit în Liga I din dorinţa de a fi remarcaţi de Anghel Iordănescu, cele mai mari şanse de a-şi atinge scopul le au Tamaş, Pintilii şi Bicfalvi. Toţi trei au devenit oameni de bază în echipele lor şi au avut prestaţii apreciate.

Probabil, dacă lotul pentru Euro 2016 s-ar anunţa mâine, ei ar fi chemaţi de selecţioner. Cum însă mai avem 87 de zile până la partida Franţa – România (10 iunie), lucrurile se pot schimba, mai ales în privinţa lui Tamaş. Slăbiciunea fundaşului stelist pentru alcool face ca el să fie imprevizibil, aşa cum arată trecutul său.

Ce au făcut până acum fotbaliştii care visează la Euro 2016

Nume Meciuri / Goluri   Minute bifate

Bicfalvi (Dinamo) 3 / 1   270

Tamaş (Steaua) 4 / 0   360

Marica (Steaua) 4 / 0   304

Pintilii (Steaua) 5 / 0   421

Bourceanu (Steaua) 3 / 0 151

*Cifrele sunt din campionat

Când a „trădat“ Tamaş naţionala

*Iunie 2011 – S-a îmbătat cu o seară înainte de plecarea naţionalei în turneul din America de Sud, acolo unde tricolorii au întâlnit Brazilia şi Paraguay. Drept urmare, fundaşul nici nu s-a mai prezentat la aeroport, la plecarea tricolorilor spre Brazilia.

*August 2011 – A plecat cu Mutu, în oraş, în San Marino, înaintea amicalului de a doua zi. Cei doi au băut şi s-au întors la hotel, la miezul nopţii. Piţurcă nu i-a folosit niciun minut în acel amical.

*Iunie 2013 – Tamaş a fost inclus în lotul convocat de Piţurcă pentru amicalul cu Trinidad-Tobago. S-a îmbătat însă, după ce a fost invitat la inaugurarea unui club. După o noapte agitată, a spart uşa unui bloc şi a dormit pe preşul din faţa uşii unui locatar. A fost înlocuit de Dragoş Grigore în lot.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite