Muguruza a evitat dezastrul. Rezumatul comic al unei reveniri epice: „Şi-a pus mânecile şi totul s-a schimbat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Garbine Muguruza a cerut intervenţia medicului în primul set jucat la Australian Open 2020
Garbine Muguruza a cerut intervenţia medicului în primul set jucat la Australian Open 2020

Garbine Muguruza s-a calificat, marţi, în turul secund la Australian Open după ce a salvat un meci început dezastruos, cu set cedat la zero şi un time-out medical în timpul căruia i-a fost măsurată tensiunea, răsturnând miraculos balanţa pentru a se impune 0-6, 6-1, 6-0 în faţa americancei Shelby Rogers.

Spaniola a fost incertă pentru primul turneu de Mare Şlem al anului, după ce a contractat un virus la Hobart, fiind nevoită să se retragă înaintea partidei din sferturi. Marţi, la startul partidei, fanii tenisului au văzut o Garbine Muguruza suferindă, copleşită de forţa loviturilor adversarei sale. După primele cinci game-uri, fostul număr unu mondial a solicitat intervenţia medicului, făcându-i pe fanii săi să se gândească deja la o foarte probabilă a treia înfrângere consecutivă în primul tur la Grand Slam-uri.

Chiar dacă la reluare Shelby Rogers a închis primul set fără să clipească, Muguruza s-a reinventat la pauza dintre seturi, reuşind să joace extrem de inteligent tactic. Americanca avusese în primul set procentaj perfect, sută la sută, la puncte câştigate cu primul serviciu, mingi de break convertite şi mingi de break salvate, plus 10-4 la lovituri câştigătoare în faţa spaniolei. Muguruza a câştigat însă mai departe 12 dintre cele 13 game-uri disputate, ajungând la linia de finiş cu avantaj la capitolul „winners“ (20-15).

Reputata jurnalistă franceză Carole Bouchard a găsit o formulă amuzantă pentru a rezuma meciul de pe Terenul 3, evidenţiind alegerea neobişnuită a spaniolei de a îmbrăca un tricou cu mânecă lungă în locul maioului cu care intrase pe teren, înainte de a demara spre victorie. „Muguruza a pus mânecile şi totul s-a schimbat. Da, asta va fi ideea poveştii mele“, a scris Bouchard pe Twitter.

La Australian Open 2020, Garbine Muguruza a rămas în afara listei capilor de serie la un Grand Slam pentru prima dată de la Roland Garros 2014 încoace. Spaniola a încheiat la finalul anului trecut colaborarea cu francezul Sam Sumyk, reluând parteneriatul care i-a adus deja un trofeu de Mare Şlem în CV, cu Conchita Martinez.

  • Marţi, turneul de la Melbourne a înregistrat primul abandon în meci pe tablourile principale: francezul Jo Wilfred Tsonga a renunţat când era condus cu 2-1 la seturi de australianul Alexei Popyrin.

CITEŞTE ŞI:

Record negativ pentru Şarapova în turneele de Mare Şlem. Rusoaica se prăbuşeşte şi în clasamentul WTA

FOTO A reuşit o revenire memorabilă, cu mâna tumefiată! Cum s-a putut răni Fabio Fognini, într-o criză de nervi

Rafael Nadal a păşit apăsat la debutul la Australian Open: „E un start pozitiv“

Canada produce pe modelul Bianca Andreescu. Fata cu un cub Rubik în geantă. Poveştile Australian Open 2020

Povestea ca o pildă a jucătoarei care a semnat prima victorie la AO 2020: eticheta „Noua Şarapova“ a aruncat-o în depresie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite