Mourinho renunţă la titlu, în Anglia, pentru Liga Campionilor. Decizia pe care o ia portughezul pentru meciul cu Liverpool, din Premier League

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După egalul alb obţinut cu Atletico Madrid, în deplasare, în turul semifinalei din Liga Campionilor, Jose Mourinho simte că Chelsea are prima şansă pentru calificarea în finala competiţiei. Din acest motiv, portughezul a luat o decizie care ar putea facilita misiunea lui Liverpool pentru câştigarea titlului în Premier League.

Chelsea va juca duminică, 27 aprilie, cu Liverpool, în campionatul Angliei, un meci decisiv pentru lupta la titlu. Cormoranii sunt pe primul loc în clasamentul din Premier League, în vreme ce trupa lui Jose Mourinho se află pe locul secund, la cinci puncte distanţă. În cazul unui succes duminică, Chelsea ar putea relansa bătălia pentru titlu, dar Mourinho pune Liga Campionilor mai presus de campionatul englez.

VIDEO Atletico Madrid - Chelsea 0-0: a ieşit cum a vrut Mourinho. Fotbalul a fost „ucis“, iar jucătorii au căzut pe capete

La conferinţa de presă de la finalul meciului cu Atletico Madrid, portughezul a spus că intenţionează să-şi menajeze titularii în derby-ul de duminică, cu Liverpool, dar acest plan va fi discutat inclusiv cu şefii echipei londoneze. 

"Cu Liverpool aş băga în teren jucătorii care nu vor evolua miercurea viitoare cu Atletico. Dar nu pot decide asta de unul singur, eu sunt doar managerul echipei. Trebuie să consult şi conducerea. Eu aş vrea să o fac (n.r. să introducă rezervele), dar trebuie să avem o discuţie internă", a declarat Mourinho.

Pe de altă parte, portughezul consideră că alegerea datei de duminică pentru meciul cu Liverpool nu a fost oportună, având în vedere că Chelsea este angrenată în Liga Campionilor. "Reprezentăm fotbalul englez şi suntem singura echipă din Anglia rămasă în competiţiile europene. Spania are patru echipe şi i se creează toate condiţiile. Premier League ar fi trebuit să lupte pentru ca meciul să se dispute sâmbătă. Avem un meci important miercuri, care o poate duce pe Chelsea într-o nouă finală de UEFA Champions League. Am insistat să jucăm sâmbătă, pentru a avea o zi în plus de odihnă, dar degeaba.", a spus tehnicianul lui Chelsea.

Clasamentul primelor trei echipe din Premier League:

1. Liverpool 35 25 5 5 96:44 80 puncte
     
2. Chelsea 35 23 6 6 67:26 75
     
3. Manchester City 34 23 5 6 91:35 74

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite