MotoGP: Maverick Viñales caută consolidarea avansului în Americi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MotoGP
MotoGP

După ce Maverick Viñales a început sezonul fulminant, rivalii săi vor încerca să se revanşeze în aprilie, cu ocazia următoarelor 2 etape ale campionatului MotoGP, din Argentina şi SUA.

Proaspăt venit la Yamaha de la Suzuki, spaniolul de 22 de ani a reuşit să câştige Marele Premiu al Qatarului de pe 26 martie pornind în cursă din pole position, după ce în testele premergătoare sezonului a fost de asemenea cel mai rapid pilot pe pe circuitul de la Losail.

În Qatar, Andrea Dovizioso a ocupat poziţia secundă pentru Ducati, iar Valentino Rossi a complatat podiumul – un prim weekend foarte bun pentru Yamaha. Campionul mondial en-titre, Marc Márquez, a încheiat abia pe locul patru pe prima motocicletă Honda, în timp ce Jorge Lorenzo a dezamăgit după trecerea la Ducati din iarnă, nereuşind să intre în top 10. Viñales a preluat astfel fotoliul de lider al clasamentului general şi se anunţă a fi o nucă tare grea de spart atât pentru cei de la Honda, cât şi pentru celebrul său coechipier, veteranul Rossi, pe parcursul anului. Autodromul Termas de Río Hondo din Argentina va fi gazda următoarei curse a sezonului, pe 9 aprilie. Márquez şi Rossi s-au impus în precedentele trei ediţii desfăşurate acolo şi vor încerca să-i taie din avânt tânărului Viñales. Judecând însă după forma de moment, acesta va fi extrem de greu de învins şi îşi poate consolida poziţia de lider a campionatului.

După Argentina, următoarea confruntare din sezon va avea loc pe Circuit of the Americas din Austin, pe 23 aprilie. Va fi una din cursele pe care Márquez le aşteaptă cu entuziasm, dat fiind că s-a impus în fiecare din cele patru Mari Premii desfăşurate în SUA din 2013 încoace. La rândul său, Viñales îşi poate aduce aminte cu plăcere de succesul său de la Austin din 2014, când a câştigat cursa Moto2 în singurul său sezon petrecut la clasa intermediară. Etapa din SUA va fi ultima înainte ca MotoGP să se mute în Europa, unde se vor desfăşura următoarele unsprezece weekenduri de cursă. Sezonul este lung şi se află abia la început, dar miza este deja mare. Va reuşi cineva să-l oprească pe Viñales? 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite