Motivul pentru care Cosmin Matei a fost eliminat de arbitru Istvan Kovacs, în meciul Astra - Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Matei, protagonistul unui episod controversat la meciul Astra - Dinamo FOTO Răzvan Păsărică
Cosmin Matei, protagonistul unui episod controversat la meciul Astra - Dinamo FOTO Răzvan Păsărică

Dincolo de victoria înregistrată duminică de Astra Giurgiu cu Dinamo (2-1), pe teren propriu, poate cea mai controversată fază a partidei a fost eliminarea lui Cosmin Matei.

Dinamovistul a părăsit terenul de joc în minutul 80, din cauza cumulului de cartonaşe galbene, când Astra conducea deja cu 2-1. Iniţial, gestul arbitrului Istvan Kovacs a părut inexplicabil, întrucât Cosmin Matei doar şi-a aplaudat suporterii, lucru declarat de acesta după meci, pentru DigiSport: „Sunt şocat. Jur cu mâna pe inimă că nu am avut nicio treabă cu domnul arbitru. Am văzut doar un copil la gard, cred că avea 12 ani. A venit şi mi-a zis că mă iubeşte şi de aceea l-am aplaudat. Se vede şi pe înregistrare că arbitrul era în spatele meu şi nici nu îl văzusem. Eu am aplaudat de două ori doar în momentul în care mă strigase băiatul acela. Numai Istvan Kovacs ştie de ce m-a eliminat“.

Situaţia a luat o altă întorsătură în urma raportului de joc, în care arbitrul a notat că eliminarea lui Matei a fost cauzată de „încurajarea scandărilor rasiste“. Centralul a făcut referire la unii suporteri dinamovişti, care au scandat „Afară, afară cu ungurii din ţară“, moment care a coincis cu aplauzele lui Matei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite