Monica Niculescu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Hobart. De ce este atât de important acest succes al jucătoarei din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Niculescu
Monica Niculescu

Monica Niculescu a reuşit o victorie preţioasă în optimile turneului de la Hobart, trecând în două seturi de americanca Varvara Lepcenko, scor 6-4, 6-2.

Partida a durat o oră şi 31 de minute, iar graţie acestui succes Monica Niculescu a evitat o contraperformanţă la acest început de an. Dacă nu ar fi învins, Niculescu ar fi ieşit din Top 100 WTA, acolo unde s-a aflat de ani buni.

 Finalistă anul trecut la Hobart, Monica ocupă acum, în clasamentul live, locul 99 în lume şi nu va mai avea cum să coboare de acolo indiferent de ce va face în continuare.

Ultima oară când Monica Niculescu s-a aflat în afara Top 100 WTA a fost pe 9 august 2010, când a ocupat locul 102 în lume. De atunci, timp de şapte ani şi jumătate, ea s-a numărat mereu printre cele mai valoroase 100 de jucătoare din lume, fiind românca aflată cele mai multe săptămâni consecutive în acest top dintre cele active.

 În sferturile de finală de la Hobart, Monica Niculescu o va întâlni pe Elise Mertens, locul 36 WTA. În aceeaşi fază a competiţiei este calificată şi Mihaela Buzărnescu, care o va avea ca adversară pe Allison Riske (SUA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite