Monica Niculescu, eliminată de Mertens în turul doi la Wimbledon. Halep, singura româncă rămasă în turneul de simplu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Niculescu, locul 111 WTA, ajunsă pe tabloul principal la Wimbledon în urma primirii unui wild card, a fost eliminată, joi, în turul doi al turneului

Românca a fost învinsă de Elise Mertens (21 WTA), scor 7-5, 6-0, după o oră şi 28 de minute de joc.

Niculescu a condus în primul set cu 3-1, 4-2 şi 5-3 şi a servit pentru adjudecarea setul, dar a pierdut game-ul la zero. Mertens şi-a ridicat considerabil nivelul de joc, a luat următoarele 3 game-uri şi a câştigat primul set după 57 de minute. Monica a acuzat şocul şi s-a văzut condusă în setul secund cu 3-0, cu un break deficit. La acest scor, Niculescu a acuzat probleme la gamba dreaptă, a cerut intervenţia medicului şi a evoluat până la final cu piciorul bandajat.

Pentru calificarea în turul al doilea la Wimbledon, Niculescu s-a ales cu 72.000 de lire sterline (aproximativ 80.000 de euro) şi cu 70 de puncte WTA.

Singura reprezentantă a ţării noastre rămasă în competiţie este Simona Halep, care va juca în turul 3, vineri, cu Victoria Azarenka

Monica este înscrisă şi în competiţia de dublu

Nu înainte de ora 18.30, în meciul patru de pe terenul 15, Monica Niculescu şi Irina Begu, favorite 15, vor întâlni în primul tur la dublu echipa Daria Kasatkina/Anett Kontaveit (Rusia/Estonia)




 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite