Mondialul de Atletism începe azi: „Fulgerul” Bolt sau dopatul Gatlin?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mondialul de Atletism care începe astăzi la Beijing propune cel mai pasionant duel din istoria curselor de 100 de metri.

Astăzi (în calificări) şi mâine (în semifinale şi în marea finală), jamaicanul Usain Bolt va duce cea mai importantă bătălie a carierei. La o zi după ce a împlinit 29 de ani, cel mai rapid om al planetei (deţine recordul mondial la suta de metri – 9,58 secunde) va încerca să-şi treacă în cont a noua medalie de aur la Mondiale. La această ediţie de la Beijing, cursa de 100 de metri va fi mai echilibrată ca niciodată, Usain Bolt riscând să piardă primul titlu major după o supremaţie de opt ani în probele de sprint.
Deşi pare greu de crezut, jamaicanul nu pleacă favorit în cursa „regină” a Mondialului, americanul Justin Gatlin având cea mai valoroasă performanţă a anului (9,74, în comparaţie cu timpul de 9,87 scos de Bolt în 2015). La 33 de ani, Gatlin e în formă maximă, dar e tras în spate de cele două suspendări pentru dopaj primite de-a lungul timpului, dintre care una de patru ani, între 2006 şi 2010. De altfel, în această perioadă, în lumea atletismului se vorbeşte doar despre dopaj, Federaţia Internaţională fiind ameninţată cu noi dezvăluiri de senzaţie privind atleţii dopaţi. „E trist! Tot ce aud în ultimele zile e doping, doping, doping...”, a spus Usain Bolt, pornind astfel şi războiul psihologic cu Justin Gatlin, unul dintre „trişorii” din atletism. 

Finala cursei de 100 de metri e programată duminică, de la ora 15.15, în direct la Eurosport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite