Mondial unic: Turneul final din Rusia a intrat în istoria fotbalului. Avem cele mai importante borne şi statistici

Mondial unic: Turneul final din Rusia a intrat în istoria fotbalului. Avem cele mai importante borne şi statistici

60 din cele 64 de partide ale Mondialul s-au jucat, iar duminică viitoare vom afla numele echipei care va câştiga titlul suprem la nivelul echipelor naţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

*Rezultatele din sferturi au oferit o premieră în istoria Cupelor Mondiale: vom avea semifinale din care vor lipsi Brazilia, Argentina, Italia şi Germania. În precedentele 20 de ediţii ale competiţiei, de fiecare dată, măcar una dintre aceste naţionale a fost prezentă în careul de aşi. 

*Pentru a cincea oară în istoria, în semifinalele Mondialului s-au calificat doar echipe europene. În precedentele patru situaţii de acest gen, titlul mondial a fost cucerit de Italia (1934, 1982, 2006) şi de Anglia (1966). 

*Pentru a patra oară la rând, Cupa Mondială va fi câştigată de o echipă din Europa. Germania (2014), Spania (2010) şi Italia (2006) au început această serie. Brazilia (2002) e ultima campioană care a întrerupt dominarea europenilor. De asemenea, „Selecao“ e singura naţională sud-americană care s-a impus la un Mondial găzduit în Europa, în 1958, când turneul s-a desfăşurat în Suedia.

*Croaţia va juca, din nou, într-o semifinal a Mondialului, la 20 de ani după ce a atins această fază în Franţa, la CM 1998. Atunci, croaţii au pierdut în faţa Franţei, dar au câştigat finala mică în faţa Olandei.

*Anglia va juca, din nou, în semifinalele Mondialului după 28 de ani. Ultima dată, englezii au atins această fază în 1990, în Italia. Au fost învinşi însă de Germania de Vest, după penalty-uri. Apoi, Anglia a pierdut şi finala mică, 1-2 cu Italia.

*Belgia s-a calificat în semifinalele Mondialului pentru a doua oară în istorie. În 1986, în Mexic, „Diavolii roşii“ au avansat până în careul de aşi, acolo unde au fost învinşi de Argentina lui Maradona, cel care a marcat ambele goluri ale meciului. În finala mică, belgienii au pierdut şi cu Franţa lui Papin şi Platini, scor 2-4, după prelungiri.

*Brazilia a ratat prezenţa în semifinale, suferind primul eşec după o serie de 15 partide fără înfrângeri. Belgia a ajuns la 24 de meciuri succesive fără eşec. Ultima înfrângere datează din 1 septembrie 2016, 0-2 cu Spania într-un amical. Ultimul meci oficial a fost pierdut în sferturile Euro 2016, 1-3 cu Ţara Galilor.  


CM 2018

Sferturi

Vineri
Uruguay – Franţa 0-2
Brazilia – Belgia 1-2

Sâmbătă
Anglia – Suedia 2-0
Rusia – Croaţia 2-2 (3-4 după penalty-uri)

Semifinale

Marţi
Franţa - Belgia 21.00

Miercuri
Croaţia - Anglia 21.00

Sâmbătă
Finala mică 17.00

Duminică
Finala 21.00

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările