Momentul care i-a schimbat cariera lui Halep: „După acel eşec, şi-a pus multe întrebări“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep e în elita tenisului feminin din 2014, însă cel mai bun sezon de până acum l-a avut în 2018. Cheia acestui progres a fost o înfrângere grea suferită în 2017.

Simona Halep a avut un US Open de coşmar în ultimele două sezoane. În 2017, a ieşit în primul tur după un duel cu Maria Şarapova, pentru ca în 2018 să piardă în aceeaşi fază cu Kaia Kanepi.

Eşecul din 2017 a avut însă şi părţi bune, după cum a dezvăluit antrenorul ei, Darren Cahill, pentru revista „Raquet“. Potrivit Digi Sport, australianul a insistat că, după eliminarea din 2017 la US Open, Simona a înţeles că trebuie să progreseze în mai multe privinţe.

Ce a spus Darren Cahill?

*Înfrângerea de anul trecut de la US Open a învăţat-o cel mai mult despre jocul ei. Pentru că a evoluat bine şi, totuşi, a pierdut. De obicei, când joacă bine, câştigă. Atunci şi-a pus multe întrebări. 

*Trebuia să lucreze la poziţionare, să facă un pas în teren când adversara dă o minge scurtă, să joace cu mai mult risc, să-şi schimbe pattern-urile la serviciu, erau prea previzibile. 

*Am stabilit vreo şase-şapte chestii la care să lucreze după acel meci. Le cunoştea, mai vorbisem, dar nu o simţeam foarte convinsă. După acel meci, nu şi-a luat pauză şi a muncit. Apoi, a venit săptămâna incredibilă de la Beijing (n.r. – când Halep a învins-o pe Şarapova şi a devenit, în premieră, lider mondial).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite