Momentul adevărului pentru naţionala de polo. Cosmin Radu şi colegii săi luptă pentru a prinde ultimul tren spre Rio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Radu
Cosmin Radu

Echipa naţională de polo a României s-a reunit săptămâna trecută cu 13 jucători în vederea participării la turneul preolimpic de la Trieste, programat în perioada 3-10 aprilie, în urma căruia primele patru clasate se vor califica la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Din lot fac parte jucătorii Dragoş Stoenescu şi Marius Ţic – portari, respectiv Cosmin Radu, Tiberiu Negrean, Mihnea Chioveanu, Mihnea Gheorghe, Alex Popoviciu, Roland Szabo, Andrei Buşilă, Dimitri Goanţă, Alexandru Ghiban, Daniel Teohari şi Nicolae Oanţă, antrenaţi de Dejan Stanojevici. La Trieste, tricolorii vor juca în grupa A, programul meciurilor fiind următorul: cu Slovacia (3 aprilie, ora 17.30), cu Franţa (4 aprilie, 18.50), cu Ungaria (5 aprilie, 14.50), cu Canada (6 aprilie, 17.30), cu Rusia (7 aprilie, 17.30). În grupa B evoluează Italia, Africa de Sud, Spania, Olanda, Germania, Kazahstan.

“Am mai trecut prin experienţa asta. La Edmonton, în turneul preolimpic din 2012, au fost momente teribile, dar şi frumoase, iar finalul a fost extraordinar. Din păcate, am rămas puţini dintre aceia care au fost acolo şi îmi doresc ca şi anul acesta să trăim la fel de intens turneul de la Trieste”, a declarat, pentru h2opolo.ro, jucătorul Tiberiu Negrean, care a făcut parte din lotul calificat la Jocurile Olimpice de la Londra, unde România s-a clasat pe locul 10. Echipa României a participat la nouă ediţii ale Jocurilor Olimpice, începând cu 1952, iar cea mai bună clasare a fost în 1976 – locul 4.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite