Momentul adevărului pentru Cristina Neagu: Declaraţie alarmantă despre cea mai bună handbalistă a lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a pierdut-o pe Cristina Neagu (31 de ani), în decembrie 2018, când interul stânga a suferit o accidentare cumplită pe final meciului cu Ungaria, la Campionatul European.

Verdictul medicilor? Ruptură de ligamente încrucişate. Se întâmpla la 12 decembrie, iar de atunci viaţa Cristinei a însemnat tratament şi antrenamente specifice refacerii. 

După mai bine de 280 de zile pe tuşă, momentul revenirii pe teren se apropie. Şi cea mai bună handbalistă a lumii a fost deja convocată în echipa naţională pentru primele două meciuri de calificare la Campionatul European din 2020 (4-20 decembrie, Danemarca şi Norvegia), chiar dacă nu va putea fi folosită în partidele cu Ucraina (25 septembrie, Braşov) şi cu Insulele Feroe în deplasare (29 septembrie).

„Cristina Neagu nu e gata să joace încă. Va mai dura încă o lună. O vom folosi în echipa naţională. O să ne gândim cum vom juca împotriva Ucrainei, dar echipa naţională trebuie să se pregătească şi pentru Japonia (n.r. – pentru Jocurile Olimpice din 2020), pentru că nu mai avem prea mult timp la dispoziţie, deci în cele câteva zile care ne-au rămas trebuie să creăm ceva. Cred, cu adevărat, că Neagu va juca în Japonia, deci trebuie ca toate jucătoarele să fie împreună. E vorba şi despre schemele de joc şi ce facem cu ele. Ea lucrează în sală, dar încă nu poate juca, e prea devreme“, a explicat selecţionerul Tomas Ryde.

Suedezul a încercat să-i dea o mână de ajutor Cristinei prin convocarea ei la naţională, deşi jucătoarea de la CSM nu e încă refăcută complet. Tot Ryde însă a avertizat că rămâne de văzut la ce nivel va fi Neagu după ce va fi aptă sută la sută. „Nu ştiu dacă va mai fi aceeaşi jucătoare. E imposibil de spus“, a declarat Ryde.

În preliminariile pentru Campionatul European din 2020, România a fost plasată în grupa a 7-a, alături de Polonia, Ucraina şi Insulele Feroe. Primele două clasate vor ajunge la turneul final. La ultima ediţie a Europeanului, în 2018, în Franţa, tricolorele s-au clasat pe 4.

Lotul convocat de Tomas Ryde

Iulia Dumanska, Diana Ciucă, Andreea Adespii, Cristina Florica, Raluca Băcăoanu, Mădălina Zamfirescu (toate SCM Rm. Vâlcea), Denisa Dedu, Gabriela Perianu, Crina Pintea, Laura Chiper-Moisă, Cristina Neagu (toate CSM Bucureşti), Aneta Udriştoiu, Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Ana Maria Popa-Iuganu (Gloria Buzău), Valentina Elisei Ardean (Gloria Bistriţa), Eliza Buceschi, Daria Bucur, Cristina Laslo (toate Corona Braşov), Lorena Ostase (CSM Slatina), Anca Polocoşer, Andreea Popa (Minaur Baia Mare).  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite