Momente teribile la Sofia: Ce au vrut să facă englezii din cauza modului în care au fost primiţi de bulgari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalul a fost umbrit, luni seară, în partida Bulgaria – Anglia, scor 0-6, din preliminariile Euro 2020. Iar un fost internaţional englez a explicat, după meci, ce ar trebui să se întâmple, pe viitor, în astfel de cazuri.

Încă de la apariţia echipelor pe teren pentru încălzire, fotbaliştii de culoare ai Angliei au fost supuşi unor atacuri rasiste. 

De aceea, la revenirea în vestiar, elevii lui Gareth Southgate au discutat inclusiv despre ieşirea de pe teren. S-a renunţat la această idee, întrucât regulamentul UEFA nu prevede aşa ceva. 

Fostul internaţional englez, Ian Wright, crede însă că o astfel de măsură ar trebui să fie implementată pe viitor. „Ştiu că se discută, de foarte mulţi ani, despre ieşirea fotbaliştilor de culoare de pe teren în astfel de cazuri. E însă ceva pe care nimeni nu vrea să-l facă. E nevoie ca jucătorii albi să facă primul pas în acest sens, astfel încât să se vadă că suntem o echipă, suntem la fel. Când se va întâmpla aşa ceva, se va transmite un mesaj foarte puternic. Atunci, lucrurile se vor mişca pentru că acum avem de-a face cu nişte suporteri care trebuie să fie educaţi“, a spus Wright.

CITEŞTE ŞI:

EXCLUSIV Boloni, scârbit de ce se întâmplă în România: „De asta suntem consideraţi ţiganii Europei!“

VIDEO Huliganii fac România de ruşine: Presa mondială ne bate obrazul după ce momentul de reculegere a fost un fiasco

Mircea Lucescu, revoltat din cauza celor care fac România de ruşine: „Il Luce“ a dat de pământ cu huliganii

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite