Moment emoţionant pentru România, la Jocurile Olimpice de Iarnă: Anunţul oficial al portdrapelului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Grecu
Andreea Grecu

Sărbătoarea sporturilor de iarnă se va încheia, astăzi, cu ceremonie care va începe de la ora 13.30 (Eurosport, TVR). Evenimentul a durat 16 zile şi, din păcate, a fost umbrit de scandalurile de dopaj şi de tensiunile politice din lume.

Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing se vor încheia, astăzi. Ca de obicei, ţările nordice au obţinut rezultate spectaculoase, iar Norvegia va încheia în fruntea ierarhiei medaliilor. 

„Vikingii“ au obţinut un total de 37 de clasări pe podium: 16 medalii de aur, 8 de argint şi 13 de bronz. Norvegia e urmată de Germania (12 aur, 10 argint, 5 bronz) şi de gazda China (9 aur, 4 argint, 2 bronz) pe podium. 

România a bifat încă o ediţie fără medalie, după cum „Adevărul“ a arătat aici, publicând, integral, rezultatele tricolorilor, la JO 2022. Aşadar, România rămâne cu o singură medalie olimpică, la ediţiile de iarnă. Vorbim despre cea de bronz câştigat de cuplul Ion Panţuru - Nicolae Neagoe, la bob 2, la JO 1968, la Grenoble.

Revenind la ceremonia de închidere de astăzi, portdrapelul României va fi Andreea Grecu (28 de ani, bob). Aceasta a înregistrat o clasare pe 12, în proba de monobob, iar la bob două persoane a prins locul 18, în ierarhia finală, alături de Katharina Wick, sportivă de origine germană.

În vârsta de 28 de ani, Grecu şi-a anunţat retragerea din activitate, după JO 2022, potrivit Eurosport: „Sunt foarte fericită de rezultat. E primul meu rezultat la Jocurile Olimpice ca pilot. Sunt OK, tocmai mi-am anunţat retragerea din bob şi sunt puţin emoţionată şi tristă, dar sunt mulţumită şi recunoscătoare pentru tot ceea ce am realizat şi mi s-a oferit. Nu ştiu ce îmi va rezerva viitorul, dar, în orice caz, nu voi mai face bob“.

De-a lungul carierei, Andreea Grecu a fost la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice de Iarnă (2014, 2018, 2022). La doar 18 ani, ea a fost campioană mondială, la U23. 

La JO 2022, la Beijing, la festivitatea de deschidere, portdrapelul României a fost Paul Pepene (schi fond), alături de Raluca Strămăturaru (sanie).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite