Se pregăteşte modificarea sistemului competiţional în Liga 1. Echipele ar putea juca în sistem playoff. „Adevărul“ explică ce înseamnă acest sistem

Se pregăteşte modificarea sistemului competiţional în Liga 1. Echipele ar putea juca în sistem playoff. „Adevărul“ explică ce înseamnă acest sistem

Steliştii s-ar putea duela din 2014 cu alte cinci echipe pentru câştigarea campionatului FOTO Răzvan Păsărică

Patronul Stelei, Gigi Becali, a anunţat că a trimis către LPF şi FRF o solicitare pentru reducerea numărului de echipe în Liga I şi implicit modificarea sistemului competiţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liga I s-ar putea transforma radical peste doi ani. Aşa cum se întâmplă în Belgia şi Rusia, şi în prima divizie din România campionatul ar putea fi câştigat în urma unui sistem play-off, iar echipele retrogradate vor fi decise în urma unui sistem play-out. Ce presupune acest lucru? În loc de 18 echipe câte sunt în prezent în Liga I, ar putea fi 14, primele şase urmând a se lupta între ele, în meciuri tur-retur, pentru câştigarea titlului de campioană, iar ultimele şase vor juca pentru a evita cele două locuri retrogradabile.

În acest fel, campionatul ar fi mult mai disputat, spre deosebire de sistemul actual, când o echipă îşi poate adjudeca titlul cu mult înainte de final, aşa cum s-a întâmplat cu Steaua în acest sezonul. La fel se va întâmpla şi la retrogradare, unde cele două echipe care vor cădea în Liga a II-a vor lupta până la final pentru a rămâne în prima divizie.

Steaua a fost prima echipă care a trimis către FRF şi LPF o cerere de modificarea a actualului sezon competiţional. „O sa le dăm bătaie de patru ori pe sezon celor de la Dinamo! Am făcut o cerere la Federaţie şi Ligă prin care solicităm trecerea la 14 echipe, cu play-off. Cerem oficial acest lucru”, a spus Becali la Digi Sport.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările