„Moartea“ unui alt club de fotbal: ASA, prima retrogradată a sezonului. Cum a decăzut o formaţie care se bătea la titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Ganea, antrenor ASA
Ionel Ganea, antrenor ASA

Etapa a 11-a din play-out a continuat cu duelul dintre două grupări muribunde, Pandurii Târgu Jiu şi ASA Târgu-Mureş. După această confruntare, una dintre echipe a fost „deconectată“ de la aparate.

ASA Târgu-Mureş a fost la o repriză de titlul de campioană în sezonul 2014-2015. Fotbaliştii pregătiţi la vremea respectivă de Liviu Ciobotariu au condus atunci Oţelul Galaţi la pauză, pe teren propriu, scor 1-0. Dacă ar fi învins, mureşenii ar fi câştigat campionatul în detrimentul Stelei.

După pauză însă, Oţelul, deja retrogradată, a întors scorul, a învins cu 2-1 şi a trimis titlul în vitrina roş-albaştrilor la care antrenor era Costel Gâlcă. 

Chiar şi după acest eşec, ASA Târgu-Mureş a pornit în următoarea stagiune cu planuri mari, dovadă şi faptul că Dan Petrescu a fost numit antrenor. Cu câteva zile înainte de startul sezonului 2015-2016, s-a „tăiat“ finanţarea clubului din bani publici şi de aici a început declinul celor de la ASA. Primul care a plecat după un singur meci oficial, Supercupa României, a fost chiar Dan Petrescu. Atunci, „Bursucul“ a luat trofeul, însă acest lucru n-a oprit căderea mureşenilor.

Astăzi, ei au pierdut partida cu Pandurii, scor 0-1 (Erico 72) şi au devenit prima formaţie retrogradată în acest sezon. Practic, a fost partida care a condamnat ASA la „moarte“, clubul fiind în imposibilitatea de a-şi continua activitatea fără banii din drepturile TV.

Play-out, etapa a 11-a

Chiajna - ACS Poli 3-1

Pandurii - ASA Târgu-Mureş 1-0

CSMS Iaşi - Gaz Metan Mediaş 1-0

Voluntari - FC Botoşani

1. CSMS Iaşi 38p

2. Gaz Metan 34p

3. FC Botoşani 30p

4. Voluntari 30p

5. ACS Poli 23p

6. Chiajna 23p

7. Pandurii 23p

8. ASA Târgu-Mureş 13p

*Ultimele două clasate retrogradează, iar ocupanta locului 6 va juca baraj pentru menţinere / promovare cu locul 3 din „B“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite