Miza partidei dintre Steaua şi Aktobe e una uriaşă: meci de 2,1 milioane de euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O calificare a Stelei în play-off-ul Ligii Campionilor asigură echipei roş-albastre un bonus consistent de la UEFA. Partida dintre Steaua şi Aktobe are loc miercuri, de la ora 20.30 (Pro TV) şi pleacă de la scorul de 2-2.

Steaua joacă miercuri împotriva kazahilor de la Aktobe, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Echipa lui Gâlcă are şi avantajul scorului din primul meci, 2-2 în deplasare, însă antrenorul stelist susţine că echipa sa nu va juca la 0-0.
Campioana României îşi propune un joc spectaculos şi o calificare fără emoţii în play-off-ul Ligii Campionilor, ultima „redută” înaintea de grupe. Dacă trece de Aktobe, Steaua îşi rotunjeşte contul bancar cu o sumă importantă, 2,1 milioane de euro, bani pe care UEFA îi oferă tuturor echipelor calificate în această fază. Banii sunt bineveniţi, mai ales acum, când Gigi Becali a tras fermoarul peste investiţii, iar echipa se autofinanţează. În plus, Constantin Gâlcă a deschis din nou subiectul transferurilor, considerând că echipa are nevoie de întăriri pentru a susţine onorabil cele trei competiţii interne, plus cea europeană.  Deocamdată, la Steaua a venit Luchin, dar mai sunt aşteptaţi mijlocaşul Breeveld şi atacantul Hamza.
Ce se întâmplă după Aktobe
Un succes al Stelei în meciul de miercuri o trimite pe Steaua în play-off-ul Ligii Campionilor, unde ar putea da peste Dinamo Zagreb, Ludogorets sau Legia Varşovia, dintre adversarii cei mai redutabili. Tragerea la sorţi e programată vineri, de la ora 13.00, la Nyon.  Din play-off, Steaua are două variante: se califică în grupele Ligii Campionilor şi îşi măreşte substanţial câştigurile, până înspre 20 de milioane de euro, sau pierde şi „cade” în grupele Europa League, unde veniturile se reduc semnificativ, la aproximativ 3 milioane de euro. În cel mai „negru” scenariu, în care Steaua e eliminată de Aktobe, echipa lui Gâlcă va fi trimisă în play-off-ul Ligii Europa.
15 suporteri au venit din Kazahstan
Aproximativ 25.000 de suporteri Stelei sunt aşteptaţi miercuri pe „Arena Naţională”, în condiţiile în care biletele au preţuri rezonabile, cuprinse între 10 şi 150 de lei. Şapte sectoare ale peluzelor vor fi închise ca urmare a scandărilor rasiste pe care suporterii Stelei le-au dat glas împotriva Rapidului, la meciul cu Stromsgodset. Echipa adversă va fi susţinută de 15 suporteri, care au făcut deplasarea împreună cu lotul lui Aktobe.
Prima vizită a kazahilor
Pentru meciul de miercuri, Gâlcă nu-i are la dispoziţie pe Gardoş şi pe Lemnaru, ambii fiind aşteptaţi să revină în câteva zile la o condiţie fizică optimă. Aktobe a sosit marţi în Bucureşti, fiind prima echipă din Kazahstan care joacă împotriva unei formaţii româneşti în cupele europene. Doar patru ţări de pe Bătrânul Continent nu şi-au trimis încă reprezentantele în România: Muntenegru, Malta, Liechtenstein şi Gibraltar, ultimul stat acceptat de UEFA.
Echipa probabilă a Stelei: Arlauskis – Râpă, Szukala, Varela, Latovlevici – Prepeliţă, Sânmărtean – Ad. Popa, Chipciu, Tănase – Keşeru.


Ce a spus Gâlcă înaintea meciului cu Aktobe
@ Vrem să ne dominăm adversarul şi să fim stăpâni la mijlocul terenului, acolo unde Aktobe lasă multe spaţii libere.
@ Nu ne propunem în niciun caz să jucăm la 0-0, nu cred nici măcar că vom cştiga cu 1-0. Scopul nostru este să marcăm cât mai multe goluri, suntem concentraţi pe acest obiectiv.
@ Ne vom crea multe ocazii şi sper să înscriem cât mai repede, în faţa unei adversar care va căuta contraatacul. Nu ne gândim la Europa League, doar la Champions League.
@ Unii jucători îşi doresc să plece, dar vor veni alţii la fel de buni în locul lor. Transferul lui Luchin este benefic, pentru că poate juca pe două posturi: fundaş dreapta şi central. Îi aşteptăm şi pe Hamza, şi pe Breeveld.

CUM L-AU PREZENTAT JURNALIŞTII DIN KAZAHSTAN PE GIGI BECALI 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite