Mititelu, somat de Primăria Craiova să returneze 500.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Mititelu va trebui să ramburseze imediat suma de 500.000 de euro pe care i-a primit de la consiliul local pentru creşterea performanţei sportive şi pe care însă i-a cheltuit în alte scopuri.

Conform primarului Antonie Solomon (foto jos), instituţia a semnat un contract de asociere cu SC Fotbal Club U Craiova SA şi un protocol de colaborare, prin care se angaja să vireze clubului un milion de euro pentru creşterea performanţei sportive.  Prima tranşă a fost virată la sfârşitul lunii mai 2009, iar cea de-a doua urma să intre în contul clubului anul acesta.

Banii pe care Adrian Mititelu trebuia să-i folosească în interesul clubului au fost preluaţi însă de fiscul doljean în contul datoriilor pe care clubul de fotbal le are către bugetul de stat. Cum toate tranzacţiile instutuţiilor de stat se fac prin Trezorerie, Primăria a virat cei 500.000 de euro în contul de trezorerie, cont pus sub sechestru de fisc pentru neplata datoriilor clubului către stat.

Craiova: Primăria deschide calea fraţilor Bacriz

Astfel, Primăria Craiova l-a înştiinţat pe Mititelu că înţelegerea a căzut şi că trebuie să dea banii înapoi în 15 zile. . „Autoritatea locală a notificat  clubul asupra intervenirii rezilierii de plin drept a contractului de asociere (...) cu consecinţa rezilierii contractului şi rambursarea sumei de două milioane de lei“, a avertizat primăria, care l-a ameninţat pe Mititelu că îl va da în judecată dacă nu dă banii înapoi de bunăvoie.

Primăria a trimis doi angajaţi de la Serviciul de audit ca să verifice cum s-au volatilizat banii, însă Mititelu nici măcar nu i-a primit în birou, conform GdS. Explicaţia oferită de angajaţii săi a fost că pentru a da explicaţii cum s-au cheltuit banii trebuia să fie informaţi oficial printr-o hârtie, nu să vină auditorii aşa, când vor muşchii lor, mai arată GdS. Primăria i-a comunicat în scris lui Mititelu, adresă  publicată pe site-ul instituţiei în care îl somează să se prezinte la discuţii. Cum era de aşteptat Adrian Mititelu nu a catadicsit să vină.

Conducerea clubului a trimis o adresă în care Adrian Mititelu recunoşte deschis că a mâncat banii pe alte chestiuni decât cele din contract, dar se scuză spunând că şi plata datoriilor către stat este, de asemenea, un lucru indispensabil practicării fotbalului, mai arată GdS.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite