Mister desluşit: cum au scăpat Sandu şi Dragomir de închisoare, după ce fuseseră condamnaţi într-o primă instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răsturnarea spectaculoasă de situaţie în dosarul dezafilierii Craiovei i-a lăsat pe mulţi cu gura căscată. Există însă o explicaţie pentru verdictul dat de Curtea de Apel Bucureşti.

Adrian Mititelu a pierdut lupta cu Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, după ce s-a judecat şase ani cu oamenii care au condus Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal.

Mititelu şi-a ieşit din minţi şi a acuzat sistemul juridic din România, după ce Curtea de Apel a anulat toate hotărârile date de Tribunalul Bucureşti. 

Dintr-un învingător, gata să primească despăgubiri de 240 de milioane de euro, Mititelu s-a transformat într-un învins. Potrivit prosport.ro, există însă o explicaţie plauzibilă pentru verdictul diametral opus dat de Curtea de Apel.

Curtea Constituţională a schimbat totul

Sursă citată scrie că jurnalistul Cristi Ciupercă a sesizat şi explicat, în eranews.ro, că la foarte scurt timp după sentinţa Tribunalului Bucureşti a apărut o decizie a Curţii Constituţionale a României care clarifica statutul abuzului în serviciu, infracţiune pentru care fuseseră condamnaţi fostul şef al FRF şi fostul şef al LPF în primă instanţă.

Curtea Constituţională a inserat, în motivarea deciziei, că se poate vorbi de abuz în serviciu doar dacă e vorba de legislaţia primară – adică dacă sunt încălcate legi şi ordonanţe ale Guvernului. Ori, în acest dosar privind Universitatea Craiova, Sandu şi Dragomir erau acuzaţi că au încălcat statutul FRF, atunci când au dezafiliat echipa. 

Statutul şi regulamentele federaţiei fac parte din legislaţia secundară, astfel că acuzaţia de abuz în serviciu nu se mai putea susţine.

Apărătorii inculpaţilor şi-au construit, de altfel, defensiva în jurul acestei clarificări a Curţii Constituţionale. Practic, tot eşafodajul atacului construit de Mititelu s-a prăbuşit în acel moment.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite