Sorana, pulverizată de Serena. Cîrstea a fost “sparring partner” pentru Williams în finala turneului WTA de la Toronto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorana Cîrstea a pierdut în minimum de seturi, scor 2-6, 0-6, finala turneului WTA de la Toronto disputată împotriva numărului 1 mondial, americanca Serena Williams. Graţie calificării în ultimul act al turneului canadian, Sorana va urca şase locuri în ierarhia WTA, de pe 27 până pe 21.

Deşi a avut o evoluţie entuziasmantă până în finala turneului WTA de la Toronto, Sorana Cîrstea nu i-a putut face faţă puternicei Serena Williams, numărul 1 mondial. Românca nu i-a luat decât două game-uri americancei, diferenţa de valoare şi experienţa dintre cele două jucătoare făcând ca disputa să fie tranşată de Williams după doar o oră şi cinci minute, scor 6-2, 6-0.

Cîrstea a pierdut, astfel, al treilea meci din tot atâtea disputate în faţa celei mai bune jucătoare de tenis de pe planetă şi a rămas doar cu un turneu WTA câştigat în toată cariera, cel din 2008, de la Taşkent.

Pentru performanţa accederii în finala turneului de la Toronto, românca va primi un cec în valoare de 213.000 de dolari şi 620 de puncte, graţie cărora va urca în ierarhia WTA până pe locul 21 mondial. 


"Nu fi tristă, Sorana! Ai 23 de ani şi un viitor strălucit înainte", a fost mesajul pe care Serena Williams l-a transmis public Soranei Cîrstea. 

"Vreau s-o felicit pe Serena pentru această victorie. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine şi m-au ajutat să ajung până aici, în special lui Victor Ioniţă (n.r. antrenorul Soranei). Le mulţumesc tuturor românilor care m-au susţinut la acest turneu. Îmi cer scuze că nu am putut evolua mai bine în această partidă", a spus cu ochii în lacrimi Cîrstea, în aplauzele miilor de spectatori canadieni. 


Williams câştigă şi al şaselea game al setului al doilea şi câştigă finala de la Toronto. Cîrstea - Williams 2-6, 0-6.

Sorana îşi pierde din nou serviciul, americanca serveşte pentru a câştiga finala. Cîrstea - Williams 2-6, 0-5.

Cîrstea şi-a pierdut încrederea şi a devenit sparring-partner pentru americancă. Cîrstea - Williams 2-6, 0-4.

Sorana-Serena 2-6, 0-3.

Williams îşi câştigă serviciul şi se distanţează. Cîrstea - Williams 2-6, 0-2.

Sorana pierde iar propriul serviciu. Cîrstea - Williams 2-6, 0-1. 


Serena Williams câştigă din nou propriul serviciu şi îşi adjudecă primul set al finalei. Serena Williams-Sorana Cîrstea 6-2.

Cîrstea a irosit două mingi de game şi i-a permis americancei să facă break. Sorana-Serena 2-5.

Americanca îşi câştigă serviciul: Cîrstea - Williams 2-4.

Sorana câştigă primul ei serviciu din acest meci. Cîrstea - Williams 2-3.

Cîrstea face primul break al finalei. Cîrstea - Williams 1-3.

Game-ul al treilea este foarte disputat, dar Sorana îşi pierde din nou serviciul. Cîrstea - Williams 0-3.

Serena îşi câştigă serviciul: Cîrstea - Williams 0-2. 

Serena Williams face break, profitând de două duble greşeli făcute de româncă pe propriul serviciu: 1-0 pentru americancă. 

Începe finala de la Toronto, Sorana deschide meciul.


Sorana Cîrstea şi-a aflat adversara din finala turneului de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.369.000 de dolari. După ce a trecut de Jelena Jankovici, Caroline Wosniacki, Petra Kvitova şi Na Li, duminică seară (ora 20.00, ora României), bucureşteanca de 23 de ani (numărul 27 mondial) o va întâlni pe Serena Williams (33 de ani), care ocupă locul 1 în clasamentul mondial.

Va fi o finală între o jucătoare cu doar un titlu WTA – 2008 în Taşkent – şi alta care a câştigat 44 de turnee. În cele două dueluri de până acum, Cîrstea n-a luat niciun set împotriva lui Williams, câştigând doar cinci gameuri.

Totuşi, un atuu pentru Sorana ar putea fi faptul că Serena nu e în cea mai bună formă fizică, ea acuzând unele dureri spre sfârşitul semifinalei cu Aga Radwanska, meci în care s-a impus cu 7-6, 6-4 pentru a ajunge în finala turneului de la Toronto.

Pentru calificarea în finală, Cîrstea şi-a asigurat un premiu de 213.000 de dolari şi 620 de puncte WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite