Mirel Rădoi a făcut o ofertă pentru a cumpăra clubul Juventus Bucureşti. Aşteaptă răspuns până duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Fostul fotbalist Mirel Rădoi a declarat, joi, că el şi alţi doi investitori, ale căror nume nu a dorit să le dezvăluie, au făcut o ofertă omului de afaceri Ilie Ciuclea, pentru preluarea clubului Juventus Bucureşti.

Investitorii aşteaptă în răspuns până duminică seară. În cazul în care ei vor prelua clubul, echipa va fi antrenată tot de Daniel Opriţa, obiectivul imediat fiind slavarea de la retrogradare, iar pe teremen mai lung, calificarea în play-off-ul Ligii I, după trei ani.

"Suntem la nivelul de discuţii, vom vedea în zilele următoare dacă se va face tranzacţia. În momentul de faţă, nu s-a ajuns la niciun numitor comun. Cosmin Olăroiu nu are nicio legătură. Probabil că cineva m-a văzut pe mine la club şi l-a asociat cu mine. Nu sunt singur, dar Olăroiu nu are nicio legătură cu acest proiect. Eu voi fi unul dintre investitori, voi vedea ce funcţie voi avea, dar nu voi fi antrenor. Mai suntem multe lucruri de stabilit. Eu cred încă în potenţialul fotbaliştilor români. Cred că în momentul de faţă, deşi fotbalul românesc produce mai puţin, produce şi noi trebuie să-i căutăm pe jucători.

Avem un proiect şi eu spun că ne vom putea lupta pentru play-off în trei ani. Am ales Juventus pentru că, în primul rând, contează criteriul financiar şi, în al doilea rând, este un club care ne-am gândit să-l facem. Ne interesează o tranzacţie prin care să luăm locul şi jucătorii. Dacă am fi mers la o echipă care are deja peste 20 de jucători, nu am putea să mai promovăm alţi jucători, chiar şi tineri, în vârstă, români, străini, anul acesta. De aceea ne-am gândit la Juventus. Suntem un grup de trei investitori, români. Eu am proiect pe care l-am asociat cu proiectul pe care îl are George Ogăraru. Vorbim de ceva timp să îmbinăm aceste proiecte. George va fi alt nivel, nu va fi unul dintre investitori. Cei de la Juventus au băgat bani în centrul de copii şi juniori, dar, din păcate, nu scot jucători. De aceea, noi ne-am gândit că acolo sunt o parte dintre jucători care nu va mai rămâne şi vom putea completa cu jucători pe care îi dorim. În mare parte suntem pregătiţi şi cu jucători, ca, în cazul în care se va finaliza, să nu mai pierdem timpul. Sunt jucători străini şi români, i-am urmărit ani de zile şi eu, şi George, o mare parte am încercat să-i aduc şi la Steaua şi nu s-a putut. Sunt jucători cu potenţial, sunt liberi de contract. Vom face o infuzie de capital şi vom creşte media salariilor. Din punctul nostru de vedere, le-am transmis că trebuie să ne înţelegem până duminică seară. Dacă nu, ori ne vom orienta către o altă echipă, ori vom aştepta până la iarnă. Ceilalţi doi investitori nu au fost în fotbal până acum, dar au încredere în ceea ce le-am prezentat. Ilie Ciuclea nu va mai rămâne la club", a declarat Mirel Rădoi, la Dolce Sport.

El a precizat că, în cazul în care va deveni antrenor şi va fi nevoit să preia conducerea tehnică a echipei, va renunţa la acţiunile deţinte în cadrul societăţii care patronează clubul: "Cu tot respectul pentru Gică Hagi şi cei care fac astfel de proiecte, eu nu vreau să confund cele două situaţii (n.r. - investitor şi antrenor). Nu pot fi şi antrenor şi finaţator. dacă se va ajunge la această propunere, să fiu antrenor principal ale echipei, va trebui ca altcineva să preia acţiunile pe care le deţin. Până atunci pot fi preşedintele clubului."

Mirel Rădoi spune că noua grupare nu va ezita să vindă jucători oricărui club din România, inclusiv grupării FCSB, a naşului său Gigi Becali.

"Nu ne putem permite să luptăm cu Steaua, cu CFR Cluj, la salarii. În fotbal, toate ambiţiile astea au o limită şi limita este cea financiară. Noi ne permite în acest moment salarii de 5.000 de euro, maximum. Nu ne putem bate pentru jucători ca Alibec, Budescu, cu salarii de 20 sau 30.000 de euro. Noi încercăm, prin acest proiect, să ajungem la nivelul play-off-ului cu alt tip de jucători, cu alt tip de valoare, cu o strategie foarte bine pusă la punct. Nu vom avea niciun fel de problemă să vindem jucători în România sau în străinătate", a spus el

Juventus Bucureşti, nou-promovată în Liga I, este ultima în clasament, cu două puncte, după opt etape, informează News.ro. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite