Mircea Rednic: „Dacă nu prinde Liga Europa, Andone pleacă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prietenul „Fălcosului“ consideră că meciul de duminică, dintre Rapid şi Dinamo, ar putea stabili soarta lui „Ando“ în Giuleşti. Mircea Rednic este singurul personaj din fotbal care a câştigat titlul de campion, atât ca jucător, cât şi ca antrenor şi cu Rapid, şi cu Dinamo.

„Adevărul": Cu cine veţi ţine la meciul de duminică?

Mircea Rednic: Îmi este greu să aleg o echipă, m-am simţit bine şi la Rapid, şi la Dinamo, dar, totuşi, le voi ţine pumnii dinamoviştilor. Da, sper să câştige Dinamo!

De ce spuneţi asta?

Sunt mai apropiat de ei, măcar ca distanţă în timp. Am fost la un pas să iau titlul cu Dinamo anul trecut, dar am pierdut în ultimele două etape şi din cauza problemei cu Timişoara şi a punctelor de la TAS. Ba le luau, ba nu le luau...

Pe cine vedeţi favorită la meci?

Rapidul. Mă refer la atmosferă, în primul rând. Dar, atenţie: dacă lucrurile nu vor merge bine pe parcursul partidei, galeria s-ar putea întoarce împotriva echipei, mai ales că antrenor este un fost dinamovist!

Apropo de Andone, puteţi face o comparaţie între el şi Ţălnar?

Îmi este greu. Dacă îi iau apărarea lui Ando, se va spune că este prietenul meu. Păi, chiar şi aşa, amici cum suntem, ce ne mai atacam noi prin ziare şi ne jigneam... Când ne întâlneam, însă, uitam totul. Oricum, parcă Dinu nu-l laudă mereu pe Ţălnar, ce să mai vorbesc şi eu?

Credeţi că Andone va continua la Rapid, dacă nu prinde Europa?

Sincer, nu. Acesta e obiectivul lui, de fapt, cupele europene.

La Dinamo, apele sunt tulburi, cu jucători care au intrat în grevă. De ce s-a întâmplat asta?

Pentru că, astă-vară, conducătorii nu m-au ascultat. Le-am prezentat o listă cu jucătorii care ar fi trebuit să plece, iar, acum, pe o parte dintre acei jucători i-am văzut în grevă. Şefii au preferat să mă dea pe mine afară. OK, dar să ştie că aceşti fotbalişti nu sunt interesaţi decât să câştige foarte bine, cu salarii satisfăcătoare pentru Liga I.

Deci, conducerea e vinovată, nu?

Este şi vina impresarilor, care le fac contracte beton. Păi, pe jucători nici primele de meci sau de obiectiv nu-i mai interesează. Ce înseamnă pentru ei nişte bonusuri? Unii dintre jucători nici în străinătate nu mai vor să plece. Eu nu vreau să spună că sunt prezicător sau Mafalda, dar conducătorii au ajuns la vorba mea: s-au lovit de aceleaşi probleme disciplinare.

Liderii vestiarului îl acuză pe N'Doye de declanşarea acestor scandaluri...

N'Doye e un super-băiat, dacă ştii cum să-l iei. Cu mine, o singură escapadă a avut. A întârziat la o reunire de lot, pentru că era în America. M-a sunat de acolo să-mi spună că, de fapt, se află în România şi că, de ziua următoare, vine la antrenament. Am aflat că m-a minţit, am vorbit cu el şi l-am apărat în faţa şefilor.

Rednic îl motiva cu bani pe N'Doye

Fostul antrenor de la Dinamo, cel care l-a adus pe Ousmane N'Doye în „Ştefan cel Mare", a dezvăluit de ce senegalezul a dat un randament mai bun sub comanda sa. „Ştiţi cum îl motivam eu pe N'Doye? Cu bani. El a venit la Dinamo pe acelaşi salariu pe care îl avea la Vaslui şi, ca să fie mulţumit, i-am oferit primele de victorie pe care le încasam eu. Adică, 1.000 de euro la victorie acasă şi 2.000 de euro, pentru un succes în deplasare", a spus Rednic.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite