Mircea Lucescu şi-a îngenunchiat fosta echipă, Şahtior! Românul poate câştiga campionatul etapa viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucescu

Mircea Lucescu este la un pas de câştigarea titlului cu Dinamo Kiev, în chiar primul sezon de la venirea sa la conducerea echipei din capitala Ucrainei.

Sâmbătă seara, în marele derby al etapei a 22-a, Dinamo Kiev s-a impus pe terenul marii rivale Şahtior Doneţk, scor 1-0. Singurui gol al meciului a fost înscris de Pena, în minutul 34, care a transformat o lovitură de la 11 metri.

Cu patru etape înainte de finalul campionatului, Dinamo Kiev este lider cu 55 de puncte, cu 10 mai mute faţă de gruparea din Doneţk, aflată pe poziţia secundă, şi mai are nevoie de doar două puncte pentru a îşi asigura matematic câştigarea titlului. 

Lucescu, care a pregătit pe Şahtior Doneţk în perioada 2004-2016 şi cu care a câştigat 22 de trofee, a venit pe banca celor de la Dinamo în iulie 2020 şi a obţinut în întrecerea internă 17 victorii, 4 remize şi un singur eşec. De asemenea, în acest sezon, antrenorul român a câştigat cu noua sa echipă Supercupa Ucrainei, este calificat în semifinalele Cupei Ucrainei a terminat pe locul trei grupa în care a fost repartizat în Liga Campionllor şi a atins optimile de finală ale Europa League.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite