Mircea Lucescu, de neoprit! Dinamo Kiev a câştigat şi Cupa Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lucescu

Antrenorul român a avut un an perfect cu noua sa echipă şi a câştigat toate trofeele interne la chiar primul său sezon pe banca celor de la Dinamo Kiev.

Nici nu se instalase bine la conducerea echipei din Kiev şi Mircea Lucescu bifa, în august 2020, primul succes în Ucraina, Supercupa, trofeu obţinut înainte de începerea sezonului. La finalul lunii trecute, cu trei etape înainte de final, echipa sa a câştigat şi campionatul în Ucraina, acesta fiind primul titlu pentru Dinamo Kiev după o pauză de cinci ani. 

Sezonul excelent al celor din Kiev a atins perfecţiunea, joi seara, cu un triumf şi în Cupa Ucrainei. În finală, echipa românului a trecut de Zoria Lugansk, scor 1-0, abia după prelungiri, după un meci pe care l-a dominat în totalitate. Golul victoriei a fost reuşit de Tsigankov, în minutul 98, jucător care a ratat şi un penalty în minutul 105. 

În Ucraina, tehnicianul român mai are în palmares alte opt campionate, cinci Cupe şi şapte Supercupe, toate câştigate cu Şahtior, formaţie pe care a antrenat-o în perioada 2004-2016 şi cu care a câştigat şi Cupa UEFA (2009).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite