Mircea Lucescu împlineşte astăzi 73 de ani. „Un singur lucru aş schimba în România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Lucescu, antrenorul naţionalei Turciei, împlineşte astăzi 73 de ani. Il Luce nu are niciun gând de a se lăsa de meserie.

Mircea Lucescu împlineşte astăzi 73 de ani. Este mereu pe drumuri în ultima perioadă, merge la Salonic, la meciurile fiului său, urmăreşte jocurile în care sunt angrenaţi fotbaliştii turci şi are timp şi de o cafea cu câte un vechi prieten, cum e Ioan Andone.

„O să mă retrag în clipa când o să dispară entuziasmul sau intervin alte probleme. Ferguson s-a retras din cauza problemelor de sănătate, Valeri Lobanovski s-a retras nu pentru că a vrut el, ci pentru că aşa a fost să fie... Dacă ar fi totuşi să mă las de antrenorat, un singur lucru mi-ar plăcea, să vizitez câteva ţări ca turist, să le descopăr în linişte, nu pe fugă...“, declara Lucescu într-un interviu acordat Adevărul.

„Cu un singur lucru aş vrea să rămân, ca un superprodus al românismului sportiv, pentru că rădăcinile mele acolo sunt, în România. Cu siguranţă apoi că voi fi amintit ca un creator de echipe, de stiluri de joc, apoi ca un om care a crescut, dar a şi recuperat jucători de care alţii nu mai vroiau să audă. Şi voi rămâne ca un antrenor care a dăruit foarte mult jucătorilor, care a fost respectat şi iubit, care a obţinut trofee şi a stabilit recorduri şi a oferit sportului şi un om valoros, pe Răzvan“, a mai spus Lucescu. .

Ce ar vrea să schimbe în România? 
„Invidia oamenilor. De fiecare dată când cineva are succes, încercăm să căutăm în spate aspecte negative sau să punem succesul pe seama altor factori, nu degeaba e vorba aceea cu vecinul şi capra. Suntem prea preocupaţi să blocăm ascensiunea unuia sau a altuia.  Însă vreau să vă spun ceva, eu sunt mândru că sunt român“.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite