Mircea Lucescu, fabulos: Clasamentul în care tocmai a devenit lider, deşi stă acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lucescu

Mircea Lucescu (76 de ani) traversează o perioadă neobişnuită din cauza războiului din Ucraina. Pentru că, de obicei, în luna martie, „Il Luce“ era în plin sezon, cu meciuri pe bandă.

Acum, tehnicianul de la Dinamo Kiev stă acasă, având în vedere că tot ce înseamnă sport a fost oprit în Ucraina, de când a început invazia rusă, la data de 24 februarie. 

Chiar şi când stă pe tuşă însă, Lucescu reuşeşte să iasă în evidenţă! Pentru că, potrivit Digi Sport, care a preluat date extrase de CIES Football Observatory, tehnicianul român tocmai a rămas singur în fruntea clasamentului în care figurează cei vârstnici antrenori din fotbalul mondial! 

Lucescu, care va împlini 77 de ani la data de 29 iulie, era depăşit până de curând de francezul Roger Lamerre (80 de ani) în fruntea ierarhiei. Lamerre însă a rămas fără contract, după ce Etoil Sportive du Sahel (Tunisia) a renunţat la serviciile sale, după opt meciuri: 1 victorie, 7 remize. Aşadar, în acest moment „Il Luce“ conduce în topul longevităţii în care se mai regăsesc antrenori precum Roy Hodgson (74 de ani, Watford) şi Manuel Pellegrini (68 de ani, Betis Sevilla). 

Sâmbătă va fi pe banca Rapidului

De remarcat că şi când se află într-o pauză forţată, Lucescu îşi găseşte de lucru. Pentru că, sâmbătă, de la ora 18.00, el va conduce de pe bancă echipa de old-boys a Rapidului în compania unei formaţii similare a Politehnicii Timişoara. Meciul va marca inaugurarea noului stadion Rapid şi va preceda un amical Rapid - Poli Timişoara, care va începe de la ora 20.30. 

37 de trofee a câştigat Mircea Lucescu, de-a lungul carierei sale de antrenor de 43 de ani.   2 e locul pe care îl ocupa Dinamo Kiev în campionatul Ucrainei, înainte de declanşarea războiului. Echipa lui Mircea Lucescu avea 45 de puncte după 18 etape, lider fiind Şahtior Doneţk, cu 47 de puncte.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite